USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40
Втрати орків: 4 8 9 8 7 0 (+1410)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.40

В Еквадорі напередодні виборів убили вже двох політиків: Хто стоїть за нападами

Учора біля власного будинку було застрелено одного з лідерів руху "Громадянська революція"
Поліція Еквадору
Джерело: відкриті джерела

В Еквадорі перед президентськими виборами вбили двох політиків за тиждень. Учора біля свого будинку був застрелений лідер руху "Громадянська революція" Педро Бріонес. Про це повідомляє видання DW.

"Еквадор переживає найкривавішу свою епоху. Цим ми завдячуємо загальному потуранню недотепного уряду і державі, захопленій мафією. Мої солідарні обійми сім'ї колеги Педро Бріонеса, який поліг у цьому насильстві", – написала кандидатка в президенти від "Громадянської революції" Луїса Гонсалес у Twitter (нині соцмережа X).

Варто зазначити, що президентські та парламентські вибори відбудуться в Еквадорі 20 серпня.

Як відомо, кілька днів тому в Еквадорі вбили ще одного політика – кандидата в президенти від руху "Строй" Фернандо Вільявісенсьо. Його було застрелено трьома пострілами в голову після передвиборчої зустрічі в Кіто.

Хто стоїть за вбивствами?

За даними місцевої влади, у суботу внаслідок масштабної військово-поліцейської операції до в'язниці суворого режиму було переведено ватажка впливового злочинного угруповання Los Choneros Хосе Адольфо Масіаса на прізвисько "Фіто".

Його звинувачують у тому, що він надсилав погрози вбитому кандидату в президенти Фернандо Вільявісенсіо.

За тиждень до вбивства Вільявісенсіо заявив, що "Фіто" погрожував йому. Після його вбивства президент Еквадору Гільєрмо Лассо ввів у країні надзвичайний стан.

Підозрюваний у вбивстві був поранений у перестрілці зі співробітниками служби безпеки і пізніше помер. Ще дев'ять осіб дістали поранення.

За кілька годин після вбивства було заарештовано шістьох колумбійців.

Після його вбивства в соціальних мережах з'явилося відео, на якому озброєні до зубів люди в балаклавах беруть на себе відповідальність за вбивство. Вони зазначили, що належать до угруповання Los Lobos ("Вовки") – другої за величиною банди в Еквадорі. Воно налічує близько восьми тисяч членів і конкурує з Los Choneros.

Нагадаємо, у Львові правоохоронці викрили та нейтралізували транснаціональний канал збуту кокаїну з Еквадору. В Україну наркотовар привозили з Європи. Займався цим зокрема колишній поліціянт.

Читайте також:
"Безальтернативний кандидат": Камишін може очолити Мінвідновлення вже наступного тижня, – джерело
Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові
Зарізав через відмову дати закурити: В Одесі затримали підозрюваного у вбивстві підлітка Зарізав через відмову дати закурити: В Одесі затримали підозрюваного у вбивстві підлітка
Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька