USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

В британській розвідці вважають, що збиття трьох Су-34 вплинуло на операції російських військ

22 грудня 2023 року українські війська збили одразу три російські винищувачі Су-34 над півднем України
Су-34
Ілюстративне фото
Джерело: Вікіпедія

В Британській розвідці вважають, що збиття трьох російських бойових винищувачів Су-34 над півднем України вплинуло на операції російських військ на лівому березі Дніпра на Херсонщині. Про це йдеться у огляді відомства.

Британські розвідники нагадали, що 22 грудня 2023 року українські війська збили одразу три російські винищувачі Су-34 над півднем України та зазначили, що раніше російська тактична авіація відігравала ключову роль на півдні, особливо атакуючи український плацдарм на східному березі Дніпра.

А вже після 22 грудня на якийсь час російські винищувачі "майже повністю припинили бойові дії".

"Існує реалістична ймовірність того, що відсутність підтримки з повітря сприяла провалу спроби 18-го загальновійськового підрозділу Сухопутних військ армії РФ для зачистки плацдарму", – йдеться у матеріалі.

При цьому у відомстві зауважили, що останніми днями Росія знову посилила тактичні авіаудари в районі українського плацдарму на лівому березі Дніпра, "але на нижчому рівні, ніж до збиття" літаків.

"Це вкотре демонструє, що нездатність Росії встановити перевагу в повітрі на початковому етапі російсько-української війни продовжує підривати їхні повсякденні операції", - підсумували у відомстві.

Раніше командування Повітряних сил ЗСУ натякало, що три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 могли збити із зенітно-ракетного комплексу Patriot. 

Читайте також:
Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25 ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму