USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

В британській розвідці вважають, що збиття трьох Су-34 вплинуло на операції російських військ

22 грудня 2023 року українські війська збили одразу три російські винищувачі Су-34 над півднем України
Су-34
Ілюстративне фото
Джерело: Вікіпедія

В Британській розвідці вважають, що збиття трьох російських бойових винищувачів Су-34 над півднем України вплинуло на операції російських військ на лівому березі Дніпра на Херсонщині. Про це йдеться у огляді відомства.

Британські розвідники нагадали, що 22 грудня 2023 року українські війська збили одразу три російські винищувачі Су-34 над півднем України та зазначили, що раніше російська тактична авіація відігравала ключову роль на півдні, особливо атакуючи український плацдарм на східному березі Дніпра.

А вже після 22 грудня на якийсь час російські винищувачі "майже повністю припинили бойові дії".

"Існує реалістична ймовірність того, що відсутність підтримки з повітря сприяла провалу спроби 18-го загальновійськового підрозділу Сухопутних військ армії РФ для зачистки плацдарму", – йдеться у матеріалі.

При цьому у відомстві зауважили, що останніми днями Росія знову посилила тактичні авіаудари в районі українського плацдарму на лівому березі Дніпра, "але на нижчому рівні, ніж до збиття" літаків.

"Це вкотре демонструє, що нездатність Росії встановити перевагу в повітрі на початковому етапі російсько-української війни продовжує підривати їхні повсякденні операції", - підсумували у відомстві.

Раніше командування Повітряних сил ЗСУ натякало, що три російські винищувачі-бомбардувальники Су-34 могли збити із зенітно-ракетного комплексу Patriot. 

Читайте також:
Американська компанія Bell запропонувала Україні озброїтися ударними вертольотами 407M Американська компанія Bell запропонувала Україні озброїтися ударними вертольотами 407M
Глобальний технічний збій: Призупинено роботу багатьох компаній, CrowdStrike вже вирішує проблему Глобальний технічний збій: Призупинено роботу багатьох компаній, CrowdStrike вже вирішує проблему
Кремль шукає спосіб, як врятуватись від дронів: Аналітики ISW пояснили, навіщо Україна атакує РФ Кремль шукає спосіб, як врятуватись від дронів: Аналітики ISW пояснили, навіщо Україна атакує РФ
Довгоочікувані F-16 літатимуть в українському небі вже цього літа. Їх передадуть Данія та Нідерланди Довгоочікувані F-16 літатимуть в українському небі вже цього літа. Їх передадуть Данія та Нідерланди