USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Уряд виділить 18 млн гривень на виплати звільненим з полону

Мінреінтеграції зможе здійснити 180 виплат по 100 тисяч гривень звільненим із полону або сім'ям тих, хто ще перебуває у полоні
полонені

Ілюстративне фото

Джерело: АрміяInform

Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо перерозподілу 18 мільйонів гривень із бюджету Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій на 2023 рік. Про це поінформували в пресслужбі Мінреінтеграції.

"Кошти перенаправлять з інших бюджетних програм міністерства на виплати грошової держдопомоги звільненим із полону та сім'ям полонених", – йдеться у повідомленні.

В уряді додали, що коштом вказаного перерозподілу видатків Мінреінтеграції зможе здійснити 180 виплат по 100 тисяч гривень звільненим із полону або сім'ям тих, хто ще перебуває у полоні.

"Ухвалення рішення сприятиме реалізації держполітики щодо соціального захисту звільнених із полону, а також родин військовополонених, цивільних заручників і політв'язнів", – пояснили в міністерстві.

Росія заморозила обміни полоненими

Обмін полоненими між Україною та Росією останній раз відбувся у серпні 2023 року – тоді вдалося повернути 22 військових. Ймовірно, росіяни затягують обміни, щоб проводити свої пропагандистські кампанії. Про це розповів керівник пресслужби Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко у коментарі російському виданню "Настоящее время".

Яценко зазначив, що Україна має багато російських військовополонених і готова обмінювати їх на своїх захисників.

Однією з можливих причин замороження процесу обміну російською стороною він назвав спроби РФ розхитати українське суспільство – окупанти хочуть переконати родичів українських військовополонених у тому, що нібито обміни не відбуваються через позицію Києва.

Україна відкриває новий табір для російських військовополонених

Через велику кількість російських військовополонених найближчим часом в Україні відкриють новий табір для утримання військовополонених. Про це повідомили в Telegram-каналі проєкту "Хочу жити".

Новий табір буде "у глибокому тилу", оскільки це передбачено Женевськими конвенціями. Як зазначається, умови відповідатимуть усім вимогам норм Міжнародного гуманітарного права: військових РФ забезпечать меддопомогою, триразовим харчуванням, зв'язком із рідними, а також постійним доступом до представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Новини за темою: Відео розстрілу українського військового за гасло "Слава Україні!" моніторингова місія ООН вважає справжнім

Натомість російська сторона не дотримується міжнародних зобов’язань в рамках міжнародних договорів щодо поводження з військовополоненими.

Українські хлопці повертаються після обмінів змученими та морально подавленими. Росіяни нерідко знущаються та катують українських військовополонених, до того ж тримають наших захисників в тюрмах та СІЗО.

Українські військовополонені зазнають жорстокого поводження у спеціально створених таборах у РФ. Катування в місцях позбавлення волі в Росії мають системний характер. 

Читайте також:
Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси
В якомусь сенсі Вовчанськ перетворюється на Бахмут чи Мар'їнку, – глава поліції Харківщини В якомусь сенсі Вовчанськ перетворюється на Бахмут чи Мар'їнку, – глава поліції Харківщини
Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень
Україна не виконує деякі норми Женевської конвенції щодо військовополонених Україна не виконує деякі норми Женевської конвенції щодо військовополонених