USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Уряд виділить 18 млн гривень на виплати звільненим з полону

Мінреінтеграції зможе здійснити 180 виплат по 100 тисяч гривень звільненим із полону або сім'ям тих, хто ще перебуває у полоні
полонені

Ілюстративне фото

Джерело: АрміяInform

Кабінет міністрів України ухвалив рішення щодо перерозподілу 18 мільйонів гривень із бюджету Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій на 2023 рік. Про це поінформували в пресслужбі Мінреінтеграції.

"Кошти перенаправлять з інших бюджетних програм міністерства на виплати грошової держдопомоги звільненим із полону та сім'ям полонених", – йдеться у повідомленні.

В уряді додали, що коштом вказаного перерозподілу видатків Мінреінтеграції зможе здійснити 180 виплат по 100 тисяч гривень звільненим із полону або сім'ям тих, хто ще перебуває у полоні.

"Ухвалення рішення сприятиме реалізації держполітики щодо соціального захисту звільнених із полону, а також родин військовополонених, цивільних заручників і політв'язнів", – пояснили в міністерстві.

Росія заморозила обміни полоненими

Обмін полоненими між Україною та Росією останній раз відбувся у серпні 2023 року – тоді вдалося повернути 22 військових. Ймовірно, росіяни затягують обміни, щоб проводити свої пропагандистські кампанії. Про це розповів керівник пресслужби Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Петро Яценко у коментарі російському виданню "Настоящее время".

Яценко зазначив, що Україна має багато російських військовополонених і готова обмінювати їх на своїх захисників.

Однією з можливих причин замороження процесу обміну російською стороною він назвав спроби РФ розхитати українське суспільство – окупанти хочуть переконати родичів українських військовополонених у тому, що нібито обміни не відбуваються через позицію Києва.

Україна відкриває новий табір для російських військовополонених

Через велику кількість російських військовополонених найближчим часом в Україні відкриють новий табір для утримання військовополонених. Про це повідомили в Telegram-каналі проєкту "Хочу жити".

Новий табір буде "у глибокому тилу", оскільки це передбачено Женевськими конвенціями. Як зазначається, умови відповідатимуть усім вимогам норм Міжнародного гуманітарного права: військових РФ забезпечать меддопомогою, триразовим харчуванням, зв'язком із рідними, а також постійним доступом до представників Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Новини за темою: Відео розстрілу українського військового за гасло "Слава Україні!" моніторингова місія ООН вважає справжнім

Натомість російська сторона не дотримується міжнародних зобов’язань в рамках міжнародних договорів щодо поводження з військовополоненими.

Українські хлопці повертаються після обмінів змученими та морально подавленими. Росіяни нерідко знущаються та катують українських військовополонених, до того ж тримають наших захисників в тюрмах та СІЗО.

Українські військовополонені зазнають жорстокого поводження у спеціально створених таборах у РФ. Катування в місцях позбавлення волі в Росії мають системний характер. 

Читайте також:
Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації Росія краде в українських полонених органи: Їх, ймовірно, використовують для трансплантації
В Україні можуть значно зрости податки В Україні можуть значно зрости податки
Рада має намір призупинити виплати по зовнішньому боргу до завершення реструктуризації Рада має намір призупинити виплати по зовнішньому боргу до завершення реструктуризації
Україна повернула ще 95 військовополонених Україна повернула ще 95 військовополонених