USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Уряд схвалив законопроєкт про декларування зброї

Документ передбачає заборону на передачу цивільними особами вогнепальної зброї та боєприпасів до неї
зброя
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів схвалив законопроєкт, який вдосконалює порядок отримання й декларування вогнепальної зброї. Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

"Схвалено проєкт закону "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення участі цивільних осіб у захисті України" щодо вдосконалення порядку отримання, декларування та поводження з вогнепальною зброєю", – написав посадовець.

За його словами, законопроєкт серед іншого пропонує визначити вогнепальну зброю та боєприпаси до неї, що підлягають та не підлягають декларуванню. Окрім того, документ передбачає заборону на передачу цивільними особами вогнепальної зброї та боєприпасів до неї, отриманої або задекларованої, іншим особам, окрім передачі органам Національної поліції України.

Крім того, передбачено заборону цивільним особам носити, зберігати, перевозити, застосовувати вогнепальну зброю та боєприпаси до неї, відомості про які відсутні у реєстрах і базах даних Міністерства внутрішніх справ України, чи які не задекларовані в органах Національної поліції України, на території, де не ведуться активні бойові дії тощо.

Нагадаємо, 24 липня міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що Україна має амбіції стати найбільшим виробником зброї в Європі. 

Читайте також:
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується
Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм Зеленський ветував закон, який дозволяв роботодавцям звільнити працівника за колабораціонізм
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси