USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 2 9 8 0 (+1040)
USD
НБУ
39.47
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.18
Готівка
43.00

Зеленський призначив Кравченка головою Київської ОДА

Кравченко працював керівником Бучанської окружної прокуратури
Руслан Кравченко
Руслан Кравченко
Джерело: відкриті джерела

Президент України Володимир Зеленський призначив Руслана Кравченка головою Київської ОДА. Відповідний указ опублікований на сайті глави держави.

Зазначимо, що 7 квітня Кабінет міністрів підтримав відповідне призначення Кравченка головою Київської обласної державної адміністрації. 

"Погоджено призначення Кравченка Руслана Андрійовича головою Київської обласної державної адміністрації", – йшлося у повідомленні.

Хто такий Руслан Кравченко

Кравченко працював на посаді очільника Бучанської окружної прокуратури. Він керував цим органом від 15 березня 2021 року.

Раніше працював у військовій прокуратурі під керівництвом Анатолія Матіоса, який 2019 року був звільнений з посади, а сам орган – розпущений. Кравченко був прокурором у справі проти президента-втікача Віктора Януковича.

2023 року Кравченко брав участь в конкурсі на посаду керівника Національного антикорупційного бюро, однак не здобув перемогу.

23 серпня 2022 року він був нагороджений орденом "За заслуги" III ступеня "За значні заслуги у зміцненні української державності, мужність і самовідданість, виявлені у захисті суверенітету та територіальної цілісності України, вагомий особистий внесок у розвиток різних сфер суспільного життя, відстоювання національних інтересів нашої держави, сумлінне виконання професійного обов'язку".

В його декларації за 2021 рік вказано, що він разом з дружиною володіє 53 тис. доларів готівкою. Дружина очолює відділ перекладів в Офісі генпрокурора України.

Читайте також:
Російські генерали родом із України воюють проти своїх родичів та навіть неповнолітніх дітей Російські генерали родом із України воюють проти своїх родичів та навіть неповнолітніх дітей
У У "Дії" може з’явитися послуга електронного бронювання від мобілізації: Як це буде працювати
В Україні деякі безкоштовні медичні послуги можуть стати платними В Україні деякі безкоштовні медичні послуги можуть стати платними
Переспрямовувати кошти з телемарафону на ЗСУ недоцільно: Уряд відповів на петицію Переспрямовувати кошти з телемарафону на ЗСУ недоцільно: Уряд відповів на петицію