USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Російські генерали родом із України воюють проти своїх родичів та навіть неповнолітніх дітей

Неповнолітні діти генерала РФ Клименка досі живуть на Дніпропетровщині
Володимир Машевський

Володимир Машевський

Джерело: відкриті джерела

Серед керівництва російської армії є військовослужбовці українського походження. Попри це вони продовжують віддавати накази обстрілювати українські цивільні міста, захоплювати українські села та вбивати українських громадян. Про трьох таких російських генералів родом з України пише "Слідство.Інфо".

Машевський командував окупацією Київщини та Чорнобильської АЕС

Володимир Машевський
Джерело: відкриті джерела

Так, генерал-лейтенант 54-річний Володимир Машевський, під керівництвом якого захоплювали Чорнобильську АЕС, народився у Димері Київської області, місцевих жителів якого окупанти тримали в полоні, катували і вбивали.

За даними українських правоохоронців, саме він на початку повномасштабного вторгнення наказував рашистам іти на прорив державного кордону України і штурмувати міста і села Київщини, зокрема Димер, Здвижівку, Бородянку, Катюжанку, Гостомель, Бучу.

Відомо, що раніше Машевський організовував охорону об’єктів "Росатому", державних підприємств, що працюють на обороно-промисловий комплекс РФ, освячував російські казарми та нагороджував російських спортсменів. А у 2014-му та 2015 роках періодично літав у Ростов, найближчий російський аеропорт до кордону з Україною.

У генерала є син Роман, модний московський фотограф. Він співпрацює із російськими журналами мод, букмекерськими конторами та авіалініями. Саме завдяки синові у старшого Машевського можна знайти не тільки портретні фото з російських казарм, а і світлини з фотопрогулянки у місті Домбай на Північному Кавказі.

Сварковський відповідав за наступ на південь України

Джерело: відкриті джерела

Ще одним окупантом родом з України є полковник Ігор Сварковський, який є начальником відділу управління берегових військ Чорноморського флоту РФ. У зону його відповідальності входять наступ на південь України та постійні обстріли Одеси, Миколаєва і Херсона.

У 2014 році Сварковський літав між Ростовом-на-Дону та Сімферополем, тоді, коли анексували Крим. А вже у 2019 році на окупованому півострові у Сімферополі командував парадом до Дня перемоги. А наступного року отримав дохід у розмірі двох мільйонів рублів від Управління Чорноморського флоту РФ.

У 2024-му рашисти зі 126-ї окремої бригади Берегової оборони збройних сил РФ, яка підпорядковується Сварковському, жорстоко вбили з автомата чоловіка на тимчасово окупованій Херсонщині.

Сам полковник народився в Полтавській області, де закінчив школу у Пирятині. Потім навчався у Сумському артилерійському училищі і аж згодом переїхав у Росію. Одружився теж з українкою – Ліною Сварковською. Вона проживає в окупованому Криму та, ймовірно, підтримує анексію півострова.

Їхня донька до 2016 року вчилась у Київському торговельно-економічному університеті. Подорожувала Україною і під час анексії Криму публікувала патріотичну жовто-блакитну картинку в підтримку України. У 2016 році дівчина публікувала фото з мамою в Києві, а згодом переїхала до Німеччини.

Неповнолітні діти Клименка досі живуть в Україні

Вадим Клименко

Джерело: відкриті джерела

Інший генерал російської армії Вадим Клименко "освобождает" Україну попри те, що на Дніпропетровщині досі живуть його колишня дружина та неповнолітні діти.

Після повномасштабного вторгнення Клименко почав керувати 7-ю військовою базою збройних сил РФ у Гудауті, що в окупованій Абхазії. Ця військова частина (№09332) у 2022 році базувалась на території окупованого Енергодара Запорізької області. Взятий у полон майор з цієї військової частини у серпні 2022 року підтвердив, що отримував накази від тоді ще полковника Клименка.

В окупованому Енергодарі, де базувалась військова частина Клименка, в березні 2022-го росіяни захопили Запорізьку АЕС. Вони тримають працівників у заручниках, створили на станції аварійну ситуацію і шантажують світ черговою ядерною катастрофою.

Сам він родом із смт Просяна Дніпропетровської області. Клименко вже воював у Чечні та Грузії. А також був у складі морської піхоти Чорноморського флоту РФ, після чого проходив службу в 40-й окремій бригаді морської піхоти на Камчатці.

У 2014–2015 роках Клименко літав між Камчаткою, Москвою та окупованим Кримом.

У 2023 році за військові заслуги Путін дав Клименку звання генерала.

Читайте також:
Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова  Україна за рік піднялась на 18 позицій у світовому рейтингу свободи слова
Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги Поставки затягуються: NYT дізнався, коли Україна отримає обіцяну Заходом зброю з нових пакетів допомоги
Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно? Повнолітні чоловіки з 18 травня мають оновити дані в ТЦК: Кому йти до військкомату не потрібно?
Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати Темпи російської мобілізації могли зрости до 40 тисяч військових на місяць, незважаючи на втрати