USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Переспрямовувати кошти з телемарафону на ЗСУ недоцільно: Уряд відповів на петицію

У петиції пропонували переспрямувати гроші, призначені для виробництва телемарафону, на фінансування безпілотників та пікапів для ЗСУ
Денис Шмигаль
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль
Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

В уряді не вважають доцільним переспрямовувати кошти з національного телемарафону та телеканалу FreeДом на Збройні сили України. Про це йдеться у відповіді на петицію.

"Оскільки забезпечення інформаційної безпеки є частиною державної політики у сфері національної безпеки і оборони, а реалізація єдиної інформаційної політики – пріоритетним питанням національної безпеки, то фінансування відповідних заходів є вагомою складовою протидії військовій агресії Російської Федерації проти України, зокрема в інформаційному просторі. Відповідно перерозподіл зазначених у петиції видатків шляхом їх спрямування на потреби інших складових сектора безпеки та оборони не є доцільним", – йдеться в повідомленні.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль додав, що урядом на системній основі проводиться постійна робота із залучення та спрямування фінансових, матеріально-технічних та інших ресурсів, у тому числі міжнародної допомоги, на задоволення потреб і підвищення спроможностей Збройних сил та інших складових сектора безпеки й оборони, будівництво військових інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, захист об'єктів критичної інфраструктури, постачання нових і модернізації наявних зразків озброєння, військової та іншої техніки для здійснення заходів, пов'язаних з відсіччю збройної агресії Російської Федерації проти України.

Суть петиції

У петиції пропонували переспрямувати гроші, призначені для виробництва телемарафонів, на фінансування безпілотників та пікапів для ЗСУ.

Автори петиції зазначили, що на виробництво телемарафонів витрачають велику суму з держбюджету, а ще використовують їх для "політичної боротьби" і так "підривають демократичні цінності". Петиція набрала 29 562 голоси.

Що відомо про телемарафон

"Єдині новини" – загальноукраїнський інформаційний телерадіомарафон, запущений 24 лютого 2022 року з метою інформування населення щодо ситуації в Україні від початку російського вторгнення в Україну.

Контент виробляють суспільний мовник Національна суспільна телерадіокомпанія України, три приватні медіахолдинги "1+1 Media", "Starlight Media" та "Inter Media Group", а також телеканал ВРУ "Рада", що належить Верховній Раді України.

У жовтні минулого року повідомляли, що за останні 17 місяців в Україні зменшилася кількість громадян, які довіряють телемарафону "Єдині новини", на третину, також менше стали довіряти й владі, проте безумовну довіру опитаних досі зберігають ЗСУ та волонтери.

Читайте також:
За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів За два роки в Україні відкрили майже 11 тисяч справ щодо ухилянтів
Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини Ракети для ППО і БМП Marder: Україна отримала новий пакет допомоги від Німеччини
Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону Не захист, а оборона: В Держприкордонслужбі розповіли про нову модель охорони кордону
Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів Заборона видачі паспортів громадянина України не вирішує питання ліквідації корупційних схем для ухилянтів