USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Уряд готує матрицю реформ, яка охопить усі сфери

Матриця реформ охопить усі сфери: від економіки та цифровізації до верховенства права та освітньої реформи
уряд Шмигаля
Джерело: Telegram-канал Прем‘єр-міністра України Шмигаля

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабмін спільно з міжнародними партнерами готує вичерпні аналітичні дані щодо всіх реформаторських зобов’язань, які взяла на себе Україна. Про це він сказав під час відкриття регулярного міністерського засідання Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР): Тиждень Євразії 2023, передає пресслужба уряду.

"Попри повномасштабну агресію Росії, відданість України реформам і національній трансформації залишається непохитною. Наразі спільно з партнерами готуємо матрицю реформ – вичерпні аналітичні дані щодо всіх реформаторських зобов’язань, які взяла на себе Україна. Це чітка дорожня карта, яка включає ключові реформи українського уряду, а також рекомендації та пропозиції від наших міжнародних партнерів", – сказав Шмигаль.

За його словами, зокрема йдеться про так звані структурні маяки від Міжнародного валютного фонду (МВФ), рекомендації Європейської комісії, напрацювання зі Світовим банком і ОЕСР та план реформ в рамках 4-річної ініціативи ЄС Ukraine Facility, який зараз напрацьовується.

Шмигаль пояснив, що матриця реформ охопить усі сфери: від економіки та цифровізації до верховенства права та освітньої реформи.

Нагадаємо

Генеральний секретар альянсу Єнс Столтенберг перед зустріччю Північноатлантичної ради на рівні міністрів закордонних справ заявив, що Україна стане членом НАТО, однак усі союзники сходяться на думці, що вступ до блоку під час війни неможливий. Спочатку ЗСУ мають вигнати окупантів.

Крім того, Україна має запровадити низку реформ.

Також повідомлялося, що український уряд розпочав роботу над єдиним Планом реформ до 2027 року.

Читайте також:
Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси
ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility
ЄС остаточно схвалив ЄС остаточно схвалив "торговельний безвіз" для України
Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень Ситуація в енергетиці зараз одна з найскладніших: Кабмін виділив на ремонт понад 7 млрд гривень