USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

В Україні запустили єдиний План реформ: Що готує Кабмін

Шмигаль каже, що План реформ стане частиною майбутньої Української доктрини
Кабмін

Кабмін

Джерело: Кабмін

Український уряд розпочав роботу над єдиним Планом реформ до 2027 року. Про це сказав прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Кабінету міністрів.

"3 жовтня запускаємо роботу над єдиним Планом реформ до 2027 року. В одну дорожню карту змін об'єднаємо ініціативи партнерів та інші пропозиції. План охопить усі сфери, що впливають на державні інститути, економіку та взаємодію з громадянським суспільством", – пояснив Шмигаль.

За словами очільника уряду, влада отримала від партнерів низку документів із пропозиціями реформ – від семи рекомендацій Євросоюзу до переліку структурних маяків МВФ.

"Зі свого боку, з ініціативи президента України Володимира Зеленського розробили концепт посилення стійкості демократії. Цей документ вже передали українським союзникам. Тепер розпочинаємо створення єдиного документа", – додав прем'єр.

Новини за темою: Кабмін ухвалив проєкт державного бюджету на 2024 рік

І зауважив, що План реформ стане частиною майбутньої Української доктрини, основу якої окреслив глава держави під час свого виступу у Верховній Раді.

"Реформи будуть фундаментом перемоги України та запорукою успішного відновлення і зростання", – резюмував Шмигаль.

Раніше

Напередодні в Європейському парламенті підтримують ініціативу Ukraine Facility, завдяки якій українська держава може отримати 50 млрд євро. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За словами очільника уряду, з 2024 року Україна може отримати 18 млрд євро допомоги.

"Розраховуємо отримати 18 млрд євро вже наступного року. Ці кошти допоможуть у фінансуванні бюджетного дефіциту, нарахуванні соціальних виплат, пенсій та зарплат для лікарів, учителів", – сказав прем'єр.

Читайте також:
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси Кабмін хоче заборонити купувати ліки через маркетплейси
Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу Рада ЄС схвалила історичну міграційну реформу
ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility ЄС ухвалив план України для Ukraine Facility