USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25
Втрати орків: 5 5 0 9 9 0 (+1150)
USD
НБУ
40.55
Готівка
40.95
EUR
НБУ
43.78
Готівка
44.25

Уряд дозволив виїздити за кордон рідним загиблих чи зниклих безвісти під час участі в АТО

Це зробили, аби уникнути несправедливого обмеження прав членів сімей осіб, які загинули (зникли безвісти) під час безпосередньої участі в АТО
ЗСУ
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Кабінет міністрів України зняв обмеження на виїзд за кордон для осіб, чиї близькі родичі загинули або зникли безвісти під час безпосередньої участі в антитерористичній операції. Про це йдеться на Урядовому порталі.

"Військовозобов’язані громадяни, які не підлягають призову на військову службу під час мобілізації, чиї близькі родичі загинули або пропали безвісти під час безпосередньої участі в антитерористичній операції (АТО), зможуть перетинати державний кордон України у період дії воєнного стану", – йдеться у повідомленні.

У міністерстві зауважують, що це зробили, аби уникнути несправедливого обмеження прав членів сімей осіб, які загинули (зникли безвісти) під час безпосередньої участі в АТО.

"Військова агресія Росії проти України розпочалася у 2014 році та була відновлена 24 лютого 2022 року масованим вторгненням. Тому маємо уникнути несправедливого розділення як самих українських оборонців – учасників військових і спеціальних заходів, так і прав членів родин полеглих воїнів", – зазначають можновладці.

Думка українців щодо виїзду юнаків за кордон

В Україні 74% громадян погоджуються, що чоловікам від 16 до 25 років слід дозволити безперешкодно виїжджати за кордон на навчання під час війни. Про це свідчать результати опитування "Між якістю та безпечністю: шкільна освіта та вступні випробування в умовах війни".

Дані оприлюднила аналітик Фонду "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва Поліна Бондаренко.

"53% населення України проти того, щоб чоловіки, незалежно від віку, могли виїхати за кордон в умовах війни. Однак, коли ми питали про молодих чоловіків, які виїжджали саме з метою навчання, то 74% українців погоджувалися, що вони мають право виїхати за кордон з такою метою", – пояснила Бондаренко.

Читайте також:
"Втома" від Шмигаля: Чи можлива відставка прем'єр-міністра України та уряду і що кажуть нардепи та закон?
Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування Родичі керівництва київської Служби у справах дітей незаконно виїхали за кордон: Прокуратура почала розслідування
Зеленський Зеленський "втомився" від Шмигаля і збирається його звільнити
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств