USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Умєров заявив про незаплановані перевірки у ТЦК та СП

Також незаплановані перевірки проводяться і на складах із продуктами у військових частинах
Умєров
Рустем Умєров, міністр оборони України
Джерело: wikipedia

Міністр оборони України Рустем Умєров повідомив про незаплановані перевірки терцентрів комплектування та соцпідтримки через низку порушень. Також перевірки проводяться й на складах із продуктами у військових частинах.

"Проводимо незаплановані перевірки ТЦК та СП в регіонах. Фіксуємо багато порушень. Команда Міноборони працює над тим, щоб системно виправити всі недоліки", – зазначив Умєров.

Глава оборонного відомства подякував Службі безпеки України, Державному бюро розслідувань та Офісу генерального прокурора за роботу.

"Продовжуємо далі, будуть ще новини", – заявив він.

При цьому додав, що команда Міністерства продовжує незаплановані перевірки складів з продуктами в військових частинах. За його словами, виявлено недопостачу продовольства на понад 50 мільйонів гривень.

"Фіксуємо порушення, по кожному випадку окремо розбираємось. За результатами попередньої поїздки минулого тижня Міністерство оборони змінило постачальника деяким військовим частинам", – уточнив міністр оборони.

Також  Рустем Умєров підбив підсумки тижня роботи оборонного відомства України.

За словами міністра, до бюджету повернули 1,5 млрд гривень, які фігурують у корупційній схемі придбання артилерійських снарядів для ЗСУ.

"Ще на 1,5 млрд гривень – Міністерство оборони виграло суд у справі ТОВ "Львівський Арсенал" за непостачання оплачених мін", – зазначив Умєров.

Також було вручено підозри колишнім та теперішнім посадовцям міністерства та їхнім спільникам, які, за версією слідства, заволоділи майже 1,5 мільярдами гривень МОУ для закупівлі мінометних пострілів для ЗСУ.

Крім того, Умєров відзначив п’ять подій, пов’язаних із міжнародною підтримкою України.

"1. "Рамштайн". Провели перше у 2024-му онлайн-засідання. Понад 50 країн. Підтримка України продовжується.  2. Спільне виробництво в Україні. Україна й Бельгія підписали шість документів про співпрацю в оборонній промисловості.  Разом з міністром стратегічних галузей промисловості Олександром Камишіним провели зустріч з делегацією бельгійського Міноборони та представників оборонних компаній на чолі з національним директором з питань озброєнь та матеріальних ресурсів Збройних сил Бельгії Фредеріком Гютінком", – написав Умєров.

Ще однією важливою подією є спільний форум з локалізації виробництва з країнами Балтії.

"Запропонував міністру закордонних справ Литви Ґабріелюсу Ландсберґісу під час його візиту провести такий форум найближчим часом. Маємо великий потенціал з країнами Балтії по розширенню виробництва дронів та боєприпасів до них", – повідомив міністр оборони.

Також він додав, що до "коаліції дронів" доєдналися дві країни.

"Швеція та Велика Британія заявили про готовність доєднатись до коаліції та разом посилити Україну більшою кількістю дронів", – зазначив Умєров.

Новий учасник з’явився й у "ІТ коаліції". Це – Нідерланди.

"Вдячні Нідерландам за вагомий внесок в коаліцію – 10 млн євро", – наголосив глава оборонного відомства.

Новини за темою: Умєров на форумі у Давосі запропонував створити міжнародну групу з виведення військ РФ з України

Раніше міністр оборони заявив, що Росія значно перевершує Україну в щоденних артилерійських атаках, вони випускають у 5–10 разів більше снарядів.

Читайте також:
Відвідуваність застосунку Відвідуваність застосунку "Резерв+" в 50 разів більша, ніж ЦНАПІВ, - Міноборони
Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК Міноборони запускає електронну чергу до ТЦК
Додаток для військовозобов'язаних Додаток для військовозобов'язаних "Резерв+" з'явився в маркетплейсах і одразу зіткнувся з проблемами
Вилучення транспорту, нові умови для відстрочки та консульських послуг: Закон про мобілізацію набув чинності Вилучення транспорту, нові умови для відстрочки та консульських послуг: Закон про мобілізацію набув чинності