USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

"Укрнафта" стала управителем активів компанії Glusco

Кабмін поставив крапку в питанні, що тягнулося кілька місяців
Glusco глуско
АЗС Glusco
Джерело: відкриті джерела

"Укрнафта" призначена управителем активів компанії Glusco. Відповідне рішення було прийняте в ході засідання Кабінету міністрів, повідомив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов.

Також, за його словами, уряд дав завдання врегулювати питання відшкодування витрат, понесених ТОВ "Нафтогаз Ойл Трейдинг" (U.GO), яка займалася перезапуском заарештованих комерційних активів кума президента РФ Віктора Медведчука.

Обидві компанії – "Укрнафта" та "Нафтогаз Ойл Трейдинг" – входять до групи "Нафтогаз" і продовжують працювати.

Новини за темою: АРМА передала в управління "Укрнафті" мережу АЗС, нафтобази і транспортні засоби, що належали російській "Татнафті"

85% доходів підуть до бюджету

У АРМА, коментуючи рішення Кабміну, підкреслили, що, за договором управління, Укрнафта зобов’язується щомісячно сплачувати до бюджету щонайменше 5 млн грн (незалежно від фінансових результатів).

Також "Укрнафта" повинна буде відраховувати до державної скарбниці 85% прибутків від управління активами Glusco.

Нагадаємо, ми писали, що на початку серпня АРМА повідомило про розірвання договорів з ТОВ "Нафтогаз Ойл Трейдинг" щодо управління заарештованою мережею АЗС Glusco олігарха Віктора Медведчука. Серед причин розірвання договору в Агентстві з розшуку та менеджменту активів називають систематичне надання недостовірної інформації про доходи, які управитель отримував від використання автозаправок та нафтобаз.

ТОВ "Нафтогаз Ойл Трейдинг", яке є дочірньою компанією державної НАК "Нафтогаз України", всі звинувачення зі сторони агентства відкидає. У травні 2022 року АРМА визначила компанію управителем мережі АЗС Glusco. "Нафтогаз" запустив новий бренд U.GO на базі заарештованих АЗС.

Читайте також:
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили
Подаємо позови до судів у США, Великій Британії та інших країнах, щоб ідентифікувати російські активи, – глава правління НАК Подаємо позови до судів у США, Великій Британії та інших країнах, щоб ідентифікувати російські активи, – глава правління НАК "Нафтогаз України"
Опалювальний сезон в Україні завершать наприкінці березня Опалювальний сезон в Україні завершать наприкінці березня