USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 6 9 8 4 0 (+1120)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

"Укренерго" анонсувало відключення світла для промислових споживачів

Україна наразі не планує застосовувати обмеження електропостачання для населення
світло
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

НЕК "Укренерго" буде змушена застосовувати графіки обмеження промислових споживачів в умовах виникнення дефіциту в енергосистемі в період проведення ремонтної кампанії на електростанціях навесні і влітку цього року. Про це повідомив глава компанії Володимир Кудрицький в ефірі телемарафону.

Причиною є можливий дефіцит електроенергії, який може виникнути впродовж весни та літа в період ремонтної кампанії на електростанціях, зокрема атомних. 

Зазначається, що український системний оператор планує його покривати за рахунок імпорту електроенергії з Європи, а за умови його недостатності залучатиме аварійну допомогу із сусідніх країн або застосовуватиме певні графіки обмеження споживання для промисловості.

"Іноді дефіцит може навіть перевищувати фізичну спроможність української енергосистеми імпортувати електрику з Європи. У такій ситуації, скільки б ми не попросили аварійної допомоги і скільки б не залучили імпорту, цього все одно може не вистачити. У цих ситуаціях можуть бути застосовані як додатковий засіб збалансування енергосистеми вже обмеження споживачів", – каже Кудрицький.

Проте Україна наразі не планує застосовувати обмеження електропостачання для населення.

Вийнятком є Харків, де є своя особлива ситуація з пошкодженням практично усіх енергооб'єктів міста.

Тариф на світло може зрости

На початку квітня міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що уряд може підняти ціни на електроенергію та просити українців економити, щоб уникнути відключень влітку.

Міністр енергетики також акцентував на тому, що Україна потребує вдосконаленої протиповітряної оборони, щоб захистити свої енергетичні активи від ракетних атак Росії та уникнути відключень електроенергії цього літа, коли споживання електроенергії наближається до свого зимового піка.

Згодом стало відомо, що у Міністерстві енергетики вивчають можливості коригування тарифу на електроенергію для побутових споживачів. Проте там запевняють, що усі діючі механізми компенсацій будуть продовжені і діятимуть надалі.  

Читайте також:
Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня Кабмін зберіг чинний тариф на електроенергію для населення до кінця травня
До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель До зими Україна зможе відновити лише 30–40% пошкодженої енергетичної інфраструктури, – Оржель
Україна внаслідок обстрілів РФ за місяць втратила 7 ГВт енергогенерації – це гігантський обсяг, – Галущенко Україна внаслідок обстрілів РФ за місяць втратила 7 ГВт енергогенерації – це гігантський обсяг, – Галущенко
Паперові рахунки за світло зберігати не треба: В YASNO розвіяли міф Паперові рахунки за світло зберігати не треба: В YASNO розвіяли міф