USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Український та польський Нацбанки випустять колекційні монети до Дня Незалежності України

Половину комплектів продадуть у Польщі, а половину – в Україні
монета
Монета
Джерело: Нацбанк

Національні банки України та Польщі випустять колекційні монети до Дня Незалежності України. Загальний тираж наборів – до 10 тисяч штук, поінформували в пресслужбі регулятора.

Так, обидва Нацбанки випускають в обіг колекційні монети Дружба та братство – найбільше багатство зі срібла 999 проби до Дня Незалежності України. 

"Загальний тираж наборів – до 10 тисяч штук. До комплекту входять дві монети номіналом 10 гривень і 10 злотих. Їхній дизайн утворює композиційне ціле у формі серця. Колекційні монети випустять 24 серпня. Над створенням монет працював український художник Володимир Таран", – йдеться у повідомленні.

Вага кожної монети становитиме 31,1 г. Половину комплектів продадуть у Польщі, а половину – в Україні.

У Польщі монети можна буде придбати в касах регіональних відділень Національного банку та в інтернет-магазині "Колекціонер". В Україні їх розповсюджуватимуть через офіційні банки-дистриб'ютори та через інтернет-магазин НБУ.

Кошти від продажу колекційних монет Польща планує передати у вигляді безповоротної гуманітарної фінансової допомоги Україні.

Відзначимо, випуск монет є другою спільною ініціативою НБУ та НБП. Перша була у 2012 році з нагоди фінальної частини чемпіонату Європи в Україні та Польщі, тоді банки також випустили срібні колекційні монети у вигляді набору.

Раніше

Нацбанк до Дня Повітряних сил ЗСУ презентував нову обігову пам'ятну монету "ППО – надійний щит України" номіналом 10 гривень. Про це повідомила пресслужба регулятора.

За своїми характеристиками монета ідентична звичайній обіговій монеті номіналом 10 гривень зразка 2018 року. Проте її реверс – тематичний та містить військову символіку.

Нагадаємо, Національний банк України з 1 червня ввів в обіг пам'ятну монету "Народжений в Україні" номіналом у п'ять гривень.

Читайте також:
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали