USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Українська тенісистка не вийшла на матч проти білоруски: WTA цинічно виправдовує "нейтральних" спортсменів

Для білоруски Соболенко зарахували технічну перемогу
Леся Цуренко
Джерело: відкриті джерела

Українська тенісистка Леся Цуренко не вийшла на матч третього раунду турніру WTA1000 в американському Індіан-Веллсі проти другої ракетки світу білоруски Аріни Соболенко, що виступає в "нейтральному статусі". Про зняття українки з матчу проінформував офіційний сайт турніру.

Для Цуренко це вже четверте зняття з матчів у цьому сезоні та більш ніж сорокове за всю кар'єру.

Як повідомила Леся Цуренко у коментарі сайту btu.org.ua, причиною зняття з гри проти білоруски Соболенко стала "панічна атака". Це відбулося через її розмову з CEO WTA на тему повномасштабного вторгнення Росії за підтримки Білорусі до України.

Новини за темою: Україна бойкотуватиме чемпіонати світу з боксу у разі допуску туди спортсменів із РФ та Білорусі

За словами Цуренко, CEO WTA Стів Саймон заявив, що він війну не підтримує. Однак "якщо гравці з Росії та Білорусі її підтримують, то це тільки їхня власна думка, і думка інших людей не повинна мене засмучувати". CEO WTA також висловив упевненість, що росіян та білорусів повернуть на Олімпійські ігри.

Для білоруски Соболенко зарахували технічну перемогу. 

Варто знати

Це перше зняття тенісистки з України у матчах проти гравців з Росії чи Білорусі у сезоні 2023 року.

Зняття Цуренко означає, що на турнірі WTA1000 в Індіан-Веллсі не залишилося представниць України. Також у третьому раунді вилетіла Ангеліна Калініна, а ще раніше – Даяна Ястремська (друге коло) та Марта Костюк (перше коло).

Раніше

Ми розповідали, що Національний олімпійський комітет України вимагає від тенісистів бойкотувати матчі з росіянами та білорусами. Однак не всі українські професійні гравці в теніс готові до цього кроку.

Російські та білоруські тенісисти увесь рік від повномасштабного вторгнення виступають на турнірах у нейтральному статусі, вони також грають проти українців.

У лютому 2023 року експерші ракетки України Еліна Світоліна та Сергій Стаховський проводили майстер-клас для дітей у Києві. Під час заходу гравці розказали, що не всі спортсмени готові бойкотувати такі змагання, бо "Україна як держава, на жаль, не бере участі в становленні спортсменів у цілому. Звісно, якщо є програми або спортивні федерації, що повністю спонсорують і підтримують атлетів, то вони мають право диктувати чи хоча б виставляти певні умови – чи будете ви виходити проти росіян, чи не будете. В іншому випадку вирішувати за спортсменів – це не те що ризиковано, це безвідповідально. Не докладаючи жодних зусиль до створення цієї кар’єри".

 

Читайте також:
Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського Як росіяни вкрали футбольну історію українських залізничників. Розмова з керівником київського "Локомотива" Олександром Єгоровим
Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду Жіноча збірна України з фехтування на шпагах кваліфікувалася на Олімпіаду
Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою Українська військова ліга стартувала. Розмова із президентом УВЛ Святославом Сиротою
Стрибнув на 228 метрів: Український стрибун на лижах Марусяк встановив новий національний рекорд Стрибнув на 228 метрів: Український стрибун на лижах Марусяк встановив новий національний рекорд