USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Українка побувала в космосі: Одеситка готувалася до здійснення мрії 18 років

Ліна Бороздіна поділилася щасливим фото, яке підписала: "Ми це зробили!"
космічна подорож_1
Учасники космічної експедиції
Джерело: Space

Одеситка Ліна Бороздіна стала першою українкою, яка здійснила мрію й полетіла в космос. Дівчина готувалася до польоту 18 років. Про це повідомили в американській компанії Virgin Galactic, яка організовує туристичні польоти до космосу.

"Неймовірна команда Virgin Galactic підтримала ще одну успішну місію і подарувала чотирьом новим астронавтам незабутні враження. Продовжуючи виробництво наших кораблів класу "Дельта" наступного покоління, ми з нетерпінням очікуємо на розширення наших льотних можливостей: випробування розпочнуться наступного року, а комерційна експлуатація розпочнеться у 2026 році", – зазначили в компанії.

У своєму Instagram Ліна Бороздіна поділилася щасливим фото, яке підписала: "Ми це зробили!".

Що передувало?

Virgin Galactic запустила свій шостий комерційний космічний політ 26 січня. Ця місія під назвою Galactic 06 відправила чотирьох приватних пасажирів у суборбітальний космос і назад, серед них була перша українка, яка коли-небудь досягла останнього рубежу, пише Space.com.

"Ласкаво просимо на Землю, #Galactic06! Наші пілоти, екіпаж і космічний корабель безпечно приземлилися в космодромі Америка, штат Нью-Мексико", - повідомила Virgin Galactic (приватна компанія космічного туризму, - ред.) невдовзі після приземлення.

На борту "Галактики 06", окрім українки з американським громадянством, були ще три туристи: Робі Вон, (Техас, США), Франц Хайдер (Австрія) та Ніл Корнсвіт (Каліфорнія, США).

Раніше

Американський військовий літак X-37B розпочав секретну місію. На орбіту Землі його вивела компанія Ілона Маска SpaceX, повідомляє видання Space.

Ракета Falcon Heavy із літаком X-37B на борту стартувала з Космічного центру Кеннеді у Флориді. Це перший політ літака на цій ракеті, загалом США запускала X-37B сім разів.

Новини за темою: Японський космічний апарат надіслав перше зображення з поверхні Місяця

Розпочата місія, відома як OTV-7 (Orbital Test Vehicle-7), прагне розширити знання Космічних сил США про космічне середовище та експерименти з майбутніми технологіями розвідки космічного простору. Космічний літак також підніс на орбіту експеримент NASA під назвою Seeds-2.

Читайте також:
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали