USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Українка вперше побуває в космосі. Virgin Galactic запустила шостий космічний політ

Вікно для вильоту відкрилося 26 січня близько 19 години за київським часом
космос
Логотип компанії
Джерело: Space

Virgin Galactic запустила свій шостий комерційний космічний політ. Ця місія під назвою Galactic 06 відправила чотирьох приватних пасажирів у суборбітальний космос і назад, серед них була перша українка, яка коли-небудь досягла останнього рубежу, пише Space.com.

"Ласкаво просимо на Землю, #Galactic06! Наші пілоти, екіпаж і космічний корабель безпечно приземлилися в космодромі Америка, штат Нью-Мексико", - повідомила Virgin Galactic (приватна компанія космічного туризму, - ред.) невдовзі після приземлення.

Що передувало?

Вікно для вильоту відкрилося 26 січня близько 19 години за київським часом із космічного порту "Америка" в Нью-Мексико.

Ця місія під назвою Galactic 06 відправила чотирьох приватних пасажирів у суборбітальний простір і поверне їх назад на Землю.

За даними компанії, на борту космічного корабля перебувають двоє пасажирів із США, а саме з Техасу й Каліфорнії, один австрієць, а інший - з України.

Новини за темою: SpaceX вкотре перенесла запуск нової партії Starlink

Екіпаж Galactic 06 летітиме на борту космічного корабля VSS Unity під крилами літака-носія VMS Eve, який відпустить VSS Unity на висоті приблизно 13 тис. 700 метрів, після чого космічний корабель запалить свій ракетний двигун і попрямує в суборбітальний простір.

Додамо

Японський космічний апарат SLIM приземлився на сірому ґрунті Місяця і відправив на Землю фотографію. Про це повідомили в пресслужбі університету Дошиша.

Фото зробили роботом LEV-2 під назвою SORA-Q, який здійснив першу японську посадку на Місяць. SLIM є демонстраційним космічним апаратом, призначеним для дослідження технологій, необхідних для посадки на планети.

"Апарат запустили разом з космічним телескопом XRISM у вересні 2020 року. SLIM досяг місячної орбіти й 19 січня здійснив м'яку посадку на Місяць. Хоча операція не пройшла без проблем, оскільки сонячні панелі SLIM не генерували електрику, LEV-2 і LEV-1 успішно відключилися від апарата та працюють на поверхні Місяця", – йдеться у дописі.

Читайте також:
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні Кешбек за купівлю українських товарів може запрацювати вже у вересні
З початку року реєстр лудоманів зріс у два рази, що на 18% більше попередніх років З початку року реєстр лудоманів зріс у два рази, що на 18% більше попередніх років
Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців Ізраїль відклав введення платних електронних віз для українців на п'ять місяців