USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Українець здобув золоту медаль на етапі Кубка світу зі спортивної гімнастики

Спортсмен виграв золото в опорному стрибку із результатом 14,900 бала
Назар Чепурний
Назар Чепурний
Джерело: відкриті джерела

Українець Назар Чепурний став переможцем етапу Кубка світу зі спортивної гімнастики, що проходить у Баку (Азербайджан). Про це інформує "Укрінформ".

Спортсмен виграв золото в опорному стрибку із результатом 14,900 бала.

"У фіналі Чепурний випередив Вай Хунг Шека з Гонконгу та британця Гаррі Гепворта (в обох – по 14,866)", – йдеться в повідомленні.

Що відомо про Чепурного?

Назар Чепурний (народився 3 вересня 2002 року, Черкаси) – український гімнаст. Майстер спорту.

У червні 2019 року на першому в історії юніорському чемпіонаті світу в командних змаганнях разом з Іллею Ковтуном та Володимиром Костюком виборов срібну нагороду. У фіналі багатоборства зупинився на сьомій позиції з 78,981 бала. У фіналі у вільних вправах здобув бронзову нагороду, на паралельних брусах став сьомим, а на поперечині здобув перемогу.

У липні того ж року на Європейському юнацькому олімпійському фестивалі в Баку в командних змаганнях разом зі вищезгаданими спортсменами здобули перемогу. У багатоборстві став шостим.

А в фіналах в окремих видах продемонстрував результати: у вільних вправах та коні здобув перемоги, а на кільцях – срібну медаль.

Нагадаємо

У Бельгії восени минулого року відбулося головне змагання року зі спортивної гімнастики – чемпіонат світу. Україна здобула на ньому першу медаль, яка стала історичною для нашої країни: нагороду у скарбничку приніс Ілля Ковтун.

"Спортсмен здобув срібло у фіналі чоловічого багатоборства", – писали медіа.

20-річний чинний чемпіон Європи був єдиним з українців, хто стартував у кваліфікації багатоборства. У відборі Ковтун не вражав своїми виступами та пройшов до фіналу з підсумкового лише 19-го місця.

Проте вже у змаганнях, де розігрувалися медалі, українець зміг підтвердити статус одного з найкращих гімнастів сучасності.

Також ми повідомляли, що Україна здобула другу ліцензію на Олімпіаду-2024 в художній гімнастиці. Цього разу – в груповому багатоборстві.

Читайте також:
Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді Українським спортсменам рекомендують відмовитися від контактів і спільних фото з росіянами на Олімпіаді
Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні Україна вийшла на довоєнний рівень експорту, побивши рекорд у квітні
Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни Окупанти майже 180 разів обстріляли українські ТЕС від початку війни
Ситуація на фронті загострилась, – Сирський Ситуація на фронті загострилась, – Сирський