USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Нічна атака дронів на Україну: У Повітряних силах розповіли, як та скільки дронів знищили

Внаслідок ракетного удару РФ в Одеській області троє людей поранені, є загиблий
ракетна атака на Одесу 8 травня_7
Джерело: Оперативне командування "Південь" / Facebook

Російська армія в ніч на 8 травня атакувала Україну ракетами та безпілотниками типу Shahed-136/131. Унаслідок масованого удару є руйнування та постраждалі. Про це повідомляють пресслужби Повітряних сил ЗСУ та місцевої влади.

Атака "Шахедів" на Київ

UPD:  Віталій Кличко заявив, що по Україні росіяни нібито запустили майже 60 "Шахедів" і це була наймасовіша атака дронами-камікадзе. У Повітряних силах в коментарі UWN спростували цю інформацію.

Речник Юрій Ігнат каже, що вся достовірна інформація оприлюднюється на офіційних ресурсах Сил оборони.

За їхніми ж даними, росіяни запустили 35 дронів-камікадзе Shahed. Усіх знищила ППО, зокрема 30 із них – над Києвом.

"Що стосується самих атак на Київ БПЛА, так їх знищують різними типами озброєння: й зенітними ракетами, й кулеметами крупнокаліберними, й зенітними гарматами тощо", – зауважив Ігнат.

Раніше

У ніч на 8 травня з боку аеродрому Сеща (Брянська область, РФ) окупанти запустили в бік Київської області 35 ударних БПЛА.

"Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряного командування "Центр" Повітряних сил у взаємодії зі складовими Сил оборони України знищено всі 35 Shahed-136/131, – зазначають військові.

Унаслідок масованої атаки на Київ через падіння уламків дронів пошкоджено автомобілі, житловий будинок, а також травмовано п'ять осіб.

У Святошинському районі столиці:

  • ймовірно, через падіння уламків пошкоджено сім авто і ще одна автівка горіла;
  • зафіксовано падіння уламків на житловий будинок, пошкоджені вікна, фасади;
  • є падіння уламків на проїжджу частину;
  • травмовано п'ять осіб, їм надана медична допомога.

В Солом’янському районі:

  • пошкоджено резервуар (5 т) з витоком дизельного палива (без загоряння);
  • на стоянці пошкоджено 15 вантажних та 5 легкових авто.

Ракетний удар по Одеській області

Близько опівночі російські окупанти атакували Одещину з бомбардувальників дальньої авіації Ту-22м3. Загалом здійснено вісім пусків із району мису Тарханкут (окупований Крим).

Частину ракет вдалося збити, проте деякі все ж таки досягли своїх цілей.

Як зазначають в Оперативному командуванні "Південь", ракети типу Х-22 були спрямовані по продовольчому підприємству та рекреаційній зоні на Чорноморському узбережжі.

ОНОВЛЕНО

За даними Одеської РВА, троє людей, працівники складу, отримали незначні поранення, медична допомога була надана їм оперативно на місці – нікого не госпіталізовано.

На жаль, є загиблий – з-під завалів дістали тіло охоронця.

"Одещина. Охоронець складу, де було влучання ворожої ракети, загинув. Його тіло знайшли під руїнами..." – написав спікер Одеської ОВА Сергій Братчук.

UPD: 14:20.

Під час ракетного удару по Одеській області було знищено склад Червоного Хреста з гуманітарною допомогою. В організації зазначили, що пожежа повністю знищила гуманітарну допомогу, яка перебувала на складі.

"Надання гуманітарної допомоги та діяльність деяких проєктів Одеської обласної організації Червоного Хреста України припинено", - йдеться в повідомленні.

Читайте також:
Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів
Цього року в Україну прибудуть F-16 разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, – Остін Цього року в Україну прибудуть F-16 разом із пілотами та обслуговуючим персоналом, – Остін
Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади Про війну, поліцію на фронті та мобілізацію. Розмова із заступником командира бригади "Рубіж" Андрієм Крищенком
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння