USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Україна уклала вже п'ять міжнародних договорів про виробництво зброї

В Україні посилюють вітчизняне виробництво зброї
виробництво зброї
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Україна уклала вже п’ять договорів про спільне виробництво озброєння з провідними компаніями світу. Про це він сказав на пресконференції.

Крім того, Україна посилює власне виробництво. 

"Співпрацюємо з лідерам світового ринку зброї. Маємо п'ять укладених контрактів про створення спільних підприємств. У майбутньому спільних виробництв будуть десятки", – уточнив він.

За його словами, український ринок готовий виробляти більш ніж 1 млн дронів. На придбання безпілотників виділено близько 40 млрд гривень.

"50% від усіх коштів на закупівлю озброєння плануємо витрачати саме в Україні. Концентруємося на безпілотниках, системах РЕБ, щоб виграти війну технологій. Це пришвидшить нашу логістику, посилить безпекову складову, забезпечить трансферт технологій", – додав глава уряду.

Нагадаємо

Раніше ми повідомляли, що концерн Rheinmetall збудує в Німеччині новий завод для виробництва боєприпасів. Снаряди постачатимуть у тому числі й Україні.

17 лютого стало відомо, що концерн Rheinmetall планує відкрити в Україні завод із виробництва артилерійських боєприпасів. 

Читайте також:
Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild Міноборони Німеччини просить уряд виділити ще 3,8 млрд євро для допомоги Україні, - Bild
"Коли ми говоримо "Харків" - це, передусім, буде далекобійна зброя", - Зеленський
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам
Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується Швейцарія пом'якшить правила експорту зброї, однак України це не стосується