USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

США завдяки військовій допомозі Україні фінансують виробництво свого озброєння

Зокрема, штат Пенсильванія отримав 2,364 млрд доларів – найбільше з усіх штатів
Нижня палата Конгресу США

Ілюстративне фото

Джерело: ZN.UA

Адміністрація президента США Джо Байдена напередодні поширила інформацію про те, які американські штати отримали вигоду від мільярдів доларів, витрачених на озброєння України. І в такий спосіб прагне заручитися підтримкою республіканців, які голосували проти допомоги Києву, пише Reuters.

Зокрема, штат Пенсильванія отримав 2,364 млрд доларів – найбільше з усіх штатів – у вигляді витрат та інвестицій на створення зброї та боєприпасів, згідно з документами, з якими ознайомилося агентство.

"У Техасі 18 із 25 республіканських представників США проголосували проти допомоги Україні. Водночас Техас отримав 1,45 млрд доларів на виробництво 155-мм снарядів та іншої зброї. В Аризоні три з шести представників республіканців проголосували проти допомоги, тоді як у штат надійшло 2,196 млрд доларів", – йдеться у повідомленні.

Водночас у своєму останньому запиті на виділення 106 млрд доларів на Україну, Ізраїль, Індо-Тихоокеанський регіон і охорону кордонів президент Джо Байден заявив, що "зброя для України – це робочі місця для американців".

"Частина грошей піде американським компаніям на заміну обладнання, відправленого за кордон. Наприклад, це ракетні системи Patriot, які виробляє компанія Raytheon (RTX.N) в Арізоні, й артилерійські снаряди, вироблені в 12 штатах країни. А це Пенсильванія, Огайо і Техас", – сказав Байден.

Допомога від США

Нещодавно Сполучені Штати Америки оголосили про надання Україні додаткової безпекової допомоги вартістю 100 мільйонів доларів. Вона має задовольнити критичні потреби України у сфері безпеки та оборони. Йдеться про додаткові засоби протиповітряної оборони, артилерійські боєприпаси, протитанкову зброю та інше обладнання, поінформували в Міністерстві оборони США.  

У відомстві зазначили, що це вже 51-й оборонний пакет від Адміністрації президента Джо Байдена. Його передають із запасів Міноборони країни.

Раніше ми писали, що США планують виділити близько 500 млн доларів на підтримку енергосистеми України. Зазначалося, що на ці кошти мають придбати нові трансформатори.

"Користь" європейських країн на війні в Україні

Ще в лютому європейські продавці зброї підняли ціни у два-чотири рази на початку російського вторгнення в Україну, маючи попит на цей товар, пише The Kyiv Independent.

"Коли в лютому минулого року Росія розв'язала повномасштабну війну, Україна терміново потребувала зброї та боєприпасів, щоб захистити себе. Відчайдушно потребуючи зброї, країна була готова купити її за будь-яку ціну. Європейські приватні торговці зброєю побачили можливість і підняли ціни на свої послуги. Один брокер брав за посередництво втричі-вшестеро більше, ніж у середньому по ринку", – зазначало видання.

Так, до прикладу, у середині минулорічного березня ціна однієї конкретної партії боєприпасів зросла майже на третину після того, як запустили "складний ланцюжок посередників" для доставки зброї в Україну. Спочатку голландська, потім естонська і нарешті чеська компанія приєдналися до забезпечення України необхідними боєприпасами.

У результаті угоди як мінімум один брокер отримав 2 млн євро, 30% від суми контракту – аномально високу комісію, за словами інсайдерів галузі.

Новини за темою: Орбан погрожує зірвати саміт лідерів ЄС щодо фінансової допомоги Україні
Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні