USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

США не встигають виробляти необхідну зброю, щоб задовольнити світовий попит, – ЗМІ

Наразі американські компанії не можуть виробляти зброю настільки швидко, щоб задовольнити світовий попит, зокрема через війни в Україні та Ізраїлі
США
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

У Міністерстві оборони Сполучених Штатів Америки кажуть, що американська оборонна промисловість має брак потужностей, щоб залишатися попереду у високотехнологічній гонці озброєнь з такими конкурентами, як Китай. Про це повідомляє Politico з посиланням на проєкт нового звіту Пентагона про оборонну промисловість.

Зазначається, що Національну оборонно-промислову стратегію США найближчими тижнями має оприлюднити начальник відділу закупівель Пентагона Вільям Лаплант.

У тексті документа йдеться, що в нинішньому вигляді оборонно-промислова база Сполучених Штатів "не володіє потенціалом, можливостями, здатністю реагувати або стійкістю, необхідними для задоволення повного спектра потреб військового виробництва з необхідною швидкістю і масштабом".

Також у ньому зазначається, що Америка створює найкращу зброю у світі, але не може виробляти її достатньо швидко.

"Ця невідповідність становить зростаючий стратегічний ризик, оскільки Сполучені Штати стикаються з імперативами підтримки активних бойових дій... одночасно стримуючи більшу і технічно досконалішу загрозу, що насувається в Індо-Тихоокеанському регіоні", – цитують документ у виданні.

Також у ньому зазначається, що промисловість Китаю значно перевищує потенціал не лише США, але й сукупний обсяг виробництва їхніх ключових європейських та азійських союзників.

Йдеться також про те, що пандемія COVID-19 вказала на вразливість ланцюга постачань. Потім вторгнення Росії в Україну і напад ХАМАСу на Ізраїль "виявили інший набір промислових потреб і відповідних ризиків", оскільки Сполучені Штати Америки намагаються виробляти зброю для підтримки України та Ізраїлю.

"Стало зрозуміло, що недостатні виробничі потужності та можливості постачання є глибоко вкоріненою проблемою на всіх рівнях ланцюгів постачання", – йдеться у звіті.

Щоб розв'язувати цю проблему, Міністерство оборони США обіцяє розвивати більш стійкі та інноваційні ланцюги постачання, а також інвестувати в малий бізнес та більше уваги приділятиме інноваціям.

"Ми повинні заохочувати учасників усіх типів: великих і малих, вітчизняних та іноземних, а також тих, хто раніше не мав відношення до Міноборони чи оборонного виробництва. Нація повинна згуртуватися заради спільної оборони", – йдеться у документі.

У Пентагоні наголошують, що Збройні сили Сполучених Штатів повинні мати "матеріально-технічні засоби для стримування потенційних супротивників, а в разі необхідності – для перемоги над ними в бою". При цьому автори проєкту документа визнають, що цей заклик до дій може датися великою ціною, але "наслідки бездіяльності або невдачі набагато більші", додають у виданні.

Раніше ми повідомляли, що у Пентагоні закінчуються гроші на заміну зброї, відправленої в Україну. Зазначалося, що без додаткового фінансування США будуть змушені відкласти або скоротити постачання зброї ППО, боєприпасів і безпілотників для України.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні