USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Україна створила всередині РФ мережу агентів і надає їм дрони для ударів по Росії, – CNN

Україна створила в Росії диверсійні осередки, що складаються з добре підготовлених прихильників проукраїнських симпатій
дрон-камікадзе
Джерело: СБУ

Україна створила всередині Росії мережу агентів і співчуваючих, які займаються диверсіями проти російських цілей, і почала надавати їм безпілотники для атак. Про це повідомляє CNN з посиланням на джерела.

Офіційні особи Сполучених Штатів вважають, що ці проукраїнські агенти всередині Росії здійснили атаку безпілотників проти Кремля на початку травня, запустивши дрони з території Росії, а не з України до Москви.

Офіційні особи США вважають, що Україна створила в Росії диверсійні осередки, що складаються з прихильників проукраїнських симпатій і добре підготовлених до такого роду війни оперативників.

Вважається, що Україна надала їм безпілотники українського виробництва, і двоє американських чиновників заявили CNN, що немає жодних доказів того, що будь-які удари безпілотників було завдано з використанням безпілотників, наданих Сполученими Штатами.

Новини за темою: Зеленський підписав закони про скасування ПДВ та ввізного мита на комплектуючі для дронів

Офіційні особи не можуть точно сказати, як Україні вдалося доставити безпілотники в тил ворога, але два співрозмовники повідомили, що вона встановила добре відпрацьовані маршрути контрабанди, які можна використовувати для відправки безпілотників або їхніх компонентів у Росію, де їх потім можна зібрати.

Представник європейської розвідки зазначив, що російсько-український кордон великий і його дуже важко контролювати, що робить його придатним для контрабанди.

Хто саме контролює ці активи, також неясно, хоча офіційні особи США вважають, що до цього причетні елементи розвідувального співтовариства України.

За словами двох джерел, президент України Володимир Зеленський встановив загальні параметри того, що дозволено робити його службам розвідки і безпеки, але не кожна операція вимагає його згоди.

Відповідаючи на запитання про коментар, прессекретар глави Служби безпеки України припустив CNN, що загадкові вибухи й удари безпілотників на території Росії триватимуть.

Новини за темою: Хто і навіщо атакував Кремль дронами: У ISW висунули версію

Нагадаємо, у столиці Росії зранку 30 травня пролунали вибухи. Там повідомили про атаку безпілотниками та влучання.

Варто зазначити, що один із безпілотників впав у селищі Іллінське – за 3 км від резиденції Путіна в Ново-Огарьово.

Більш детально про атаку дронів на Москву 30 травня – читайте тут.

Читайте також:
Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру Здав позиції ЗСУ на Донеччині: Митрополит Святогірської лаври отримав підозру
Експерт пояснив, чому травень може стати важким для України Експерт пояснив, чому травень може стати важким для України
Призовники більше не зможуть отримати паспорти за межами України Призовники більше не зможуть отримати паспорти за межами України
США вже таємно доправили ATACMS до України США вже таємно доправили ATACMS до України