USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Україна спільно з Молдовою побудує прикордонний міст через Дністер

Міст допоможе розвантажити міжнародний пункт пропуску "Могилів-Подільський – Отач"
Підписання угоди
Підписання угоди про будівництво мосту
Джерело: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Україна спільно з Молдовою побудує прикордонний мостовий перехід через Дністер. Про це інформує пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Новий міст побудують на українсько-молдовському державному кордоні в районі населених пунктів Ямпіль (Україна) – Косеуць (Молдова).

"Ямпільський міст стане альтернативою паромній переправі на прикордонному переході "Ямпіль – Косеуць", яка не працює впродовж кількох років. А також зможе розвантажити міжнародний пункт пропуску "Могилів-Подільський – Отач", через який проходить практично весь транспортний потік між Україною та Молдовою", – розповіли в міністерстві.

Новини за темою: Польські аграрії призупинили блокування польсько-українського кордону

Загальна довжина мосту становить понад 1400 метрів. Штучна споруда матиме дві смуги руху з тротуарами з обох сторін. Також проєктом передбачено будівництво тротуарів з пониженням рівня бортового каменю в межах пішохідних переходів. Для орієнтування осіб з порушенням зору передбачені попереджувальні тактильні смуги.

"Міст стане ключовою ланкою транспортного коридору між Києвом та Кишиневом. Окрім цього, завдяки мосту українські експортери отримають найкоротший шлях із центру України до країн Центральної та Південно-Східної Європи в обхід окупованого росіянами Придністров’я", –  йдеться в повідомленні.

Угоду про будівництво мосту підписали віцепрем’єр-міністр з відновлення України – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков та міністерка інфраструктури та регіонального розвитку Молдови Лілія Дабіжа.

Раніше

У пунктах пропуску на державному кордоні України та Румунії розпочали пілотний проєкт з тестування Системи попереднього повідомлення про виникнення надзвичайних ситуацій. 

За інформацією митників, систему на українсько-румунському кордоні запровадили на період трьох місяців, тобто на все літо.

Пілотний проєкт працює у пунктах пропуску:

"Орлівка – Ісакча";
"Порубне – Сірет";
"Красноїльськ – Вікову де Сус";
"Дякове – Халмеу".

Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен