USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10
Втрати орків: 4 5 7 8 3 0 (+870)
USD
НБУ
39.60
Готівка
40.10
EUR
НБУ
42.28
Готівка
43.10

Україна розслідує причетність Білорусі до депортації українських дітей, – Reuters

У Білорусі можуть перебувати 2150 дітей віком від 6 до 15 років, яких відправили до так званих "таборів відпочинку та санаторіїв"
діти депортація

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Україна розслідує ймовірну роль Білорусі в насильницькому переміщенні дітей з окупованих Росією територій. Про це інформує Reuters із посиланням на Офіс генпрокурора.

Цю заяву було зроблено у відповідь на повідомлення білоруської опозиції у вигнанні про те, що 2150 українських дітей, зокрема сироти у віці від 6 до 15 років, було відправлено до так званих "таборів відпочинку та санаторіїв" на території Білорусі.

Національне антикризове управління, група політичних супротивників уряду президента Олександра Лукашенка, повідомила у своєму попередньому звіті, що дітей доправили щонайменше у три місця в Білорусі.

В ОГП зазначили, що порушили кримінальну справу за фактом примусового перевезення/депортації понад 19 тисяч дітей з окупованих Донецької, Луганської, Запорізької, Херсонської та Харківської областей, зокрема до Білорусі.

"Факт та обставини вивезення українських дітей з тимчасово окупованих територій України до так званих "оздоровчих таборів" у Білорусі наразі розслідуються в межах вказаного кримінального провадження", – йдеться в повідомленні.

Раніше

5 квітня 49 країн оголосили спільну заяву щодо незаконної примусової депортації українських дітей до Росії у відповідь на проведення засідання Радбезу ООН за формулою "Аррії", в якому РФ головує.

Також ми писали, що в Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявили, що РФ явно порушувала права незаконно вивезених на російську територію українських дітей, а сама депортація може містити елементи злочину проти людяності.

Як відомо, 17 березня Палата попереднього провадження Міжнародного кримінального суду в Гаазі видала ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна та уповноваженої з прав дітей у РФ Марії Львової-Бєлової.

 
Читайте також:
"Редіс" Прокопенко закликав прибрати "Азов" з "чорних списків", щоб бригада почала отримувати зброю зі США
Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України Нідерланди виділяють понад 200 млн євро на ППО та боєприпаси для України
Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець Україна розслідує майже 4 тисячі злочинів, вчинених військовими РФ проти дітей, - Лубінець
ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії ЄС має намір розширити покарання за обхід санкцій проти Росії