USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

Депортований із Маріуполя підліток намагався повернутися до України: Його затримали російські силовики

Де зараз Єрмохін – невідомо. У свої акаунти в соцмережах він востаннє заходив рано-вранці 23 березня
Марія Львова-Бєлова
Уповноважена президента РФ з прав дитини Марія Львова-Бєлова
Джерело: скріншот

Сироту з Маріуполя Богдана Єрмохіна російські військові спочатку вивезли до Донецька, а потім до прийомної родини у Підмосков’я. Пізніше хлопець намагався виїхати з Росії через Білорусь до України, де мешкає його старша сестра. Але його зупинили спецслужби. У цьому зізналася уповноважена президента РФ з прав дитини Марія Львова-Білова на брифінгу, передає російська служба BBC.

Львова-Білова заявила, що Богдан Єрмохін нібито є добрим другом іншого хлопця з Маріуполя – Філіпа, якого окупанти вивезли з України і якого вона забрала собі. Діти познайомилися в таборі, куди рашисти помістили викрадених дітей.

Самого Богдана уповноважена назвала "проросійським" і заявила, що його вели "українські агенти": "Вони просили в нього записати відео про те, як йому погано в Росії, підказували, як виїхати до України, скидали гроші". 

"Буквально в останню мить ми з силовими структурами встигли його на кордоні з Білоруссю зупинити", – сказала Львова-Бєлова.

Водночас видання BBC з посиланням на свої джерела повідомляє, що на момент початку повномасштабного вторгнення законним представником Богдан Єрмохін був директор маріупольського коледжу, де навчався юнак.

Де зараз Єрмохін і що з ним відбувається, невідомо. У свої акаунти в соцмережах він востаннє заходив рано-вранці 23 березня.

Новини за темою: Усиновлення українських дітей для російської сім'ї – це питання грошей, їм за це платять: Головне з інтерв'ю омбудсмена Лубінця
Читайте також:
Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ Зеленський підписав закони про ввезення енергетичного обладнання 
без мита та ПДВ
У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн У російських дронах та ракетах знайшли компоненти з понад 20 країн
Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб Російський олігарх організував схему, за якою Росія отримувала український титан для військових потреб
Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону Позиції ЗСУ в Кринках зруйновані вщент, немає змоги тримати оборону