USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 4 0 7 9 0 (+820)
USD
НБУ
39.22
Готівка
39.40
EUR
НБУ
42.37
Готівка
43.00

Депортований із Маріуполя підліток намагався повернутися до України: Його затримали російські силовики

Де зараз Єрмохін – невідомо. У свої акаунти в соцмережах він востаннє заходив рано-вранці 23 березня
Марія Львова-Бєлова
Уповноважена президента РФ з прав дитини Марія Львова-Бєлова
Джерело: скріншот

Сироту з Маріуполя Богдана Єрмохіна російські військові спочатку вивезли до Донецька, а потім до прийомної родини у Підмосков’я. Пізніше хлопець намагався виїхати з Росії через Білорусь до України, де мешкає його старша сестра. Але його зупинили спецслужби. У цьому зізналася уповноважена президента РФ з прав дитини Марія Львова-Білова на брифінгу, передає російська служба BBC.

Львова-Білова заявила, що Богдан Єрмохін нібито є добрим другом іншого хлопця з Маріуполя – Філіпа, якого окупанти вивезли з України і якого вона забрала собі. Діти познайомилися в таборі, куди рашисти помістили викрадених дітей.

Самого Богдана уповноважена назвала "проросійським" і заявила, що його вели "українські агенти": "Вони просили в нього записати відео про те, як йому погано в Росії, підказували, як виїхати до України, скидали гроші". 

"Буквально в останню мить ми з силовими структурами встигли його на кордоні з Білоруссю зупинити", – сказала Львова-Бєлова.

Водночас видання BBC з посиланням на свої джерела повідомляє, що на момент початку повномасштабного вторгнення законним представником Богдан Єрмохін був директор маріупольського коледжу, де навчався юнак.

Де зараз Єрмохін і що з ним відбувається, невідомо. У свої акаунти в соцмережах він востаннє заходив рано-вранці 23 березня.

Новини за темою: Усиновлення українських дітей для російської сім'ї – це питання грошей, їм за це платять: Головне з інтерв'ю омбудсмена Лубінця
Читайте також:
Путін відступить, якщо Україна вийде на лінію 2022 року, – Зеленський Путін відступить, якщо Україна вийде на лінію 2022 року, – Зеленський
"Вони – моє найкраще рішення в житті": Могилевська розповіла, як донечки змінили її життя
Цілями атаки Росії цієї ночі були Канівська та Дністровська ГЕС, тепер під загрозою ще й Молдова, – Зеленський Цілями атаки Росії цієї ночі були Канівська та Дністровська ГЕС, тепер під загрозою ще й Молдова, – Зеленський
Новий керований боєприпас РФ може долетіти до будь-якого району Харкова, – глава ОВА Новий керований боєприпас РФ може долетіти до будь-якого району Харкова, – глава ОВА