USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 6 1 5 0 (+1096)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Україна продовжила транспортний безвіз із Туреччиною

Угода діятиме до завершення війни з РФ
вантажівка
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Лібералізація вантажних перевезень із Туреччиною діятиме як мінімум до завершення війни. Про це повідомила пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

Транспортний безвіз із Туреччиною передбачає двосторонні вантажні перевезення та перевезення транзитом. Для виконання вантажних та транзитних перевезень не потрібні дозволи. Домовленості також містять бездозвільний проїзд для порожнього в'їзду вантажівок.

Крім того, за результатами зустрічі із представниками Міністерства транспорту та інфраструктури Туреччини вдалося збільшити кількість дозволів на вантажні перевезення в/з третіх країн на тисячу – до 3500.

Зі всього українського експорту до Туреччини близько 15% доставляється автомобільним транспортом. Турецькі компанії імпортують в Україну автомобільним транспортом майже 60% загального обсягу товарів.

"Вдячний турецьким колегам за конструктивну співпрацю для розвитку економік обох країн. Продовження лібералізації вантажних перевезень – це приклад ухвалення рішень на основі цифр та реальних показників щодо позитивного впливу на ринок двосторонніх перевезень. З усього експорту, що ми поставляємо до Туреччини, близько 15% – автомобільним транспортом. Турецькі компанії імпортують до нас саме автомобільним транспортом майже 60% з усього обсягу товарів", – заявив віцепрем’єр-міністр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Нагадаємо, минулого року Україна та Норвегія домовились про "транспортний безвіз". Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури за результатами Змішаної комісії підписало протокол із Міністерством транспорту Королівства Норвегії про "транспортний безвіз". Це – можливість виконувати вантажні перевезення без дозволів.

Наприкінці минулого року Туреччина, Болгарія і Румунія заявили про плани щодо офіційного підписання угоди про розмінування в Чорному морі.

Читайте також:
Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі Надходження пального з Росії в порти інших країн упали вдвічі
У Туреччині відбулися місцеві вибори: Партія Ердогана зазнала поразки від опозиції У Туреччині відбулися місцеві вибори: Партія Ердогана зазнала поразки від опозиції
У Туреччині стався обвал на золотодобувній шахті: Дев'ятеро людей перебувають під землею У Туреччині стався обвал на золотодобувній шахті: Дев'ятеро людей перебувають під землею
Один із найбільших маркетплейсів Туреччини Hepsiburada планує запустити бізнес в Україні Один із найбільших маркетплейсів Туреччини Hepsiburada планує запустити бізнес в Україні