USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Україна починає переговори щодо відновлення авіаперевезень, – Кубраков

Українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як працюватиме ринок в умовах воєнного стану
Кубраков
Джерело: відкриті джерела

Україна офіційно починає переговори з регуляторами США та Євросоюзу щодо відновлення пасажирських авіаперевезень у нашій країні. Консультації відбуваються й з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю. Про це в інтерв’ю "РБК-Україна" розповів віцепрем’єр з відновлення – міністр з розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков.

Наразі зарано говорити про якісь терміни, наголосив він. Але українська сторона вже передає регуляторам своє бачення, як ринок буде працювати в умовах воєнного стану, а також свою оцінку ризиків, підходи та алгоритми.

"Прикладів, де працюють аеропорти, куди в будь-який момент можуть прилітати дрони або ракети, у світі не так багато. Ізраїль – це найуспішніший приклад. Ми багато часу проводили і проводимо у консультаціях з адміністрацією цивільної авіації Ізраїлю", – сказав Кубраков.

За його словами, на рівні планів є різні сценарії щодо кількості аеропортів, які можуть бути відкриті в Україні. "Нам важливо почути перший офіційний зворотній зв'язок від регуляторів", – додав він.

Кубраков запевнив, що є європейські авіакомпанії, які цікавляться і хочуть бути першими при відновленні роботи українського авіаринку, але відмовився їх називати. Перемовини, за його словами, також йдуть й з трьома українськими компаніями.

"Вони теж підтверджують, звичайно, що вони хочуть літати тут, це їхні базові аеропорти, їхня базова країна", – додав міністр.

Що ж стосується створення власного національного авіаційного оператора, то наразі, як пояснив Кубраков, під час війни це точно не є пріоритетом, але потім до цього питання потрібно буде повернутися.

Нагадаємо, голова Державіаслужби Олександр Більчук заявив, що нині в Україні розглядають деякі аеропорти як альтернативу для здійснення цивільних авіарейсів. Він додав, що для того щоб виконувати польоти поруч з конфліктними зонами, існують міжнародні стандарти. Ці міжнародні стандарти чітко вимагають ідентифікувати всі загрози і після ідентифікації всіх загроз визначити рівень ризику для кожної з цих загроз.

Читайте також:
Російські авіакомпанії до квітня припинять працювати з ООН Російські авіакомпанії до квітня припинять працювати з ООН
Україна консультується з американськими та європейськими регуляторами щодо відкриття авіапростору, - Кубраков Україна консультується з американськими та європейськими регуляторами щодо відкриття авіапростору, - Кубраков
"Оцінюємо ризики", – голова Державіаслужби про цивільні авіарейси над Україною
У Вільнюсі літак з'їхав зі смуги: Аеропорт призупинив всі рейси на кілька годин У Вільнюсі літак з'їхав зі смуги: Аеропорт призупинив всі рейси на кілька годин