USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Україна не зможе виконати всі рекомендації Єврокомісії до жовтня, – Стефанішина

Київ розцінює грудень 2023 року як останню можливість для політичного рішення про початок переговорів про вступ України до ЄС
Україна - ЄС

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

У жовтні Україна не почує, що виконала всі сім рекомендацій Європейської комісії, але повністю закриє лише деякі з них. Про це заявила віцепрем'єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на заході "Який вигляд має шлях України до ЄС?", передає "Укрінформ".

"Я точно можу сказати: у жовтні ми не почуємо, що виконали всі сім рекомендацій на 100%, тому що ми говоримо про засадничі трансформації в державі, пов'язані з правами людини, з процесом деолігархізації, який також завдяки Україні, українським ініціативам став одним зі стовпів фундаментальних демократичних реформ", – сказала вона.

Водночас Стефанішина наголосила, що ці фундаментальні зміни запроваджуватимуться роками, але до жовтня держава забезпечить виконання всіх узгоджених законодавчих та інституційних кроків.

"Будемо сподіватися, (ми, – ред.) відкриємо двері для політичного рішення", – додала віцепрем'єрка.

За її словами, Україна також постійно перебуває в переговорах, щоб сім рекомендацій Європейської комісії не збільшувалися.

Також Стефанішина сказала, що Україна розцінює грудень 2023 року як останню можливість для політичного рішення про початок переговорів щодо вступу України до ЄС.

Шлях України до Євросоюзу

У 2022 році Україна отримала статус кандидата на вступ до Європейського Союзу. Після цього перед нашою країною поставили низку умов для членства.

Українська сторона зазначала, що розраховує на початок переговорів про вступ до ЄС цього року. При цьому прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що Україна хоче стати членом Євросоюзу протягом наступних двох років.

"У нас дуже амбітний план приєднатися до Європейського Союзу протягом наступних двох років. Тому ми очікуємо, що цього року, 2023 року, ми вже можемо мати цю передвступну стадію переговорів", – зазначив Шмигаль.

На початку серпня журналіст "Радіо Свобода" Рікард Йозвяк повідомив, що Європейська комісія почала підготовку доповіді про розширення Союзу. Уже в другій половині жовтня ЄК, імовірно, дасть рекомендації почати переговори про вступ України до Євросоюзу.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали