USD
НБУ
40.54
Готівка
40.85
EUR
НБУ
43.35
Готівка
44.00
Втрати орків: 5 4 2 7 0 0 (+1140)
USD
НБУ
40.54
Готівка
40.85
EUR
НБУ
43.35
Готівка
44.00

Україна не виграє війну з РФ. Заяви Трампа під час дебатів з Байденом

Трамп вказує на те, що в Україні "закінчуються люди"
Трамп і Байден
Трамп і Байден під час дебатів. 27 червня 2024 р.
Джерело: CNN

Україна не виграє війну проти Росії. Про це заявив кандидат у президенти Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп під час першого раунду дебатів з чинним очільником країни Джо Байденом, які проводив канал CNN.

Зокрема, Трамп стверджує, що в Україні вже закінчують люди, аби продовжувати боротьбу. 

"Україна не виграє цю війну. У них закінчуються люди, у них закінчуються солдати й вони втратили так багато людей. Українці втратили величні міста із золотими тисячолітніми куполами – і все через Байдена та дурні рішення, які він схвалив. Росія ніколи не напала б, якби я був президентом", – сказав Трамп.

Разом з тим ексглава Сполучених Штатів наголосив, що за його президентства Путін не забирав землі, а це сталося "за Обами (Барак Обама – 44-й президент США, – ред.) та Байдена".

"Путін взнав, що зі мною не можна грати. Росія забрала багато землі за Обами, за Байдена. А при мені – ні. Байден заохочував Росію до вторгнення через вивід військ Сполучених Штатів Америки з Афганістану у 2021-му", – зазначив Трамп.

До того ж він розкритикував Байдена за його підхід у військовій допомозі Україні. Начебто США не мали б витрачати стільки грошей на підтримку України.

Водночас політик вкотре заявив, що врегулює конфлікт в Україні ще до своєї інавгурації.

Попередні заяви Трампа щодо України

Зазначимо, з уст Трампа не вперше лунають заяви щодо війни в Україні.

Досить часто політик висловлював скептицизм щодо підтримки Києва, заявляючи, що здатний припинити війну між Росією та Україною протягом 24 годин, пише видання.

Численні твердження Трампа про те, що він зможе закінчити війну в Україні за 24 години, а також його небажання продовжувати військову допомогу Києву вказували на те, що можливий майбутній склад Білого дому може відмовитися від підтримки України, писали західні журналісти.

А зовсім нещодавно два ключові радники експрезидента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа Келлог і Флейц представили йому план припинення війни РФ в Україні.

ЗМІ повідомляли, що цей план передбачає надання Україні військової допомоги лише тоді, якщо Київ вступить у мирні переговори з Москвою. Такі заходи розробили Кіт Келлог та Фред Флейц – обидва працювали керівниками апарату в Раді національної безпеки Трампа під час його президентства в період 2017–2021 років. І коли радники представили свою стратегію Трампу, колишній президент відреагував на план схвально.

Коли президентські вибори у США?

Як відомо, наступний раунд дебатів між політиками відбудеться 10 вересня.

Самі ж президентські вибори заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають бути офіційно підраховані до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

Читайте також:
Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, - МВФ Через російські удари Україна втратила 80% ТЕС і 40% ГЕС, - МВФ
Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, - Зеленський Членство України в НАТО не підтримує ні Байден, ні Трамп, - Зеленський
Patriot не можуть збивати російські КАБи: Зеленський розповів, як боротися з авіабомбами ворога Patriot не можуть збивати російські КАБи: Зеленський розповів, як боротися з авіабомбами ворога
Проєкт Національного військового кладовища пройшов держекспертизу Проєкт Національного військового кладовища пройшов держекспертизу