USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.64
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.30
Готівка
42.95

Трамп у рамках свого "плану миру за 24 години" пропонує віддати РФ Крим і частину Донбасу, – WP

Республіканці вважають, що план Трампа тільки винагородить Путіна і виправдає порушення міжнародно визнаних кордонів із застосуванням сили
Трамп затримання

Дональд Трамп

Джерело: The New York Times

Дональд Трамп заявляв, що може завершити війну в Україні за 24 години. Однак, як кажуть люди, знайомі з його планом, колишній президент США хоче віддати Росії Крим і прикордонні регіони Донбасу, пише The Washington Post.

"Пропозиція Трампа полягає в тому, щоб підштовхнути Україну до передачі Криму і прикордонного регіону Донбасу Росії, за словами людей, які обговорювали це з Трампом або його радниками і говорили на умовах анонімності, оскільки ці розмови були конфіденційними", - пише видання.

WP зазначає, що такий підхід, про який раніше не повідомлялося, радикально змінить політику президента Байдена, який наголошує на обмеженні російської агресії та наданні військової допомоги Україні.

Колишній президент часто хвалився, що в разі свого обрання він зможе домовитися про мирну угоду між Росією та Україною протягом 24 годин, навіть до вступу на посаду.

У приватному порядку Трамп сказав, що, на його думку, і Росія, і Україна "хочуть зберегти обличчя, хочуть виходу". До того ж, на його думку, українці нібито були б згодні з цим планом. Хоча незрозуміло, звідки експрезиденту відома думка українського народу.

Видання також пише, що деякі прихильники Трампа виступають проти цієї ідеї і намагалися відмовити політика від такого результату. Експерти із зовнішньої політики і деякі республіканці попередили, що тиск на Україну, щоб вона поступилася землею, винагородить Путіна і виправдає порушення міжнародно визнаних кордонів із застосуванням сили.

Позиція Трампа

Колишній президент США і кандидат на пост глави держави на майбутніх президентських виборах у Штатах Дональд Трамп неодноразово заявляв, що якби він був президентом США, Росія нібито не напала б на Україну.

Крім того, він стверджує, що може закінчити війну за 24 години.

Заяви американського політика коментував президент України Володимир Зеленський. Він зазначав, що буде тільки щасливий, якщо формула миру Трампа закінчить війну.

"Ну, я поспілкуюся з ним. І ви знаєте мене, що я людина абсолютно відверта і я точно зможу це сказати після зустрічі. І я скажу вам чесно - якщо його формат або його формула приведе до миру, і йому справді достатньо 24 години, то я буду дуже щасливим президентом. Дуже щасливим. Тому що я знаю, скільки за одну добу ми втрачаємо людей. Я знаю, скільки це коштує. Тому я буду щасливий, якщо хтось покаже, як закінчити війну за 24 години. Хто знає", – відреагував український лідер.

Водночас у Кремлі заявили, що в них немає розуміння, як експрезидент США Дональд Трамп міг би зупинити російську агресію проти України.

Читайте також:
Пережив ампутацію на Пережив ампутацію на "Азовсталі" і потрапив у полон до окупантів: Важкий фронтовий шлях офіцера Нацгвардії
Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови Макрон заявив, що не змінив думки про введення військ в Україну і знову назвав умови
Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя Україна приречена бути ветераноцентричною: Як держава та бізнес повертають військових до цивільного життя
На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї На околиці Часового Яру ідуть бої. Росія стягує нові дивізії, щоб захопити місто до отримання Україною західної зброї