USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Сьогодні у США проведуть перший раунд дебатів між Байденом і Трампом

Планується, що Байден зустрінеться віч-на-віч з Трампом на сцені дебатів
Трамп і Байден
Дональд Трамп і Джо Байден
Джерело: відкриті джерела

Сьогодні, 27 червня, у межах передвиборчої президентської кампанії між кандидатами на пост президента Сполучених Штатів Америки Джо Байденом та Дональдом Трампом відбудеться перший раунд дебатів. Вони розпочнуться в Атланті о 21:00 за місцевим часом і триватимуть 90 хвилин, пише The Hill.

Відомо, що політичну дискусію проведе канал CNN, модераторами стануть представники мережі Дана Беш і Джейк Теппер.

Планується також, що Байден зустрінеться віч-на-віч з Трампом на сцені дебатів. І це стане першим випадком з часів кампанії 2020 року, коли хтось із фаворитів дебатує.

Підхід Байдена

Приміром, дебатам передував насичений на події тиждень у розкладі демократа Байдена. Запланували понад 1 тис. 600 заходів, включно з тренінгами та агітаційними акціями у всіх штатах. Також увечері відбудеться 300 вечірок із переглядом "двобою".

Кампанія Байдена – Гарріса розіслала днями пам’ятку, в якій детально описали, яких подій і реклами виборці можуть очікувати від кампанії найближчими днями.

"Команда Байдена – Гарріса цього тижня ставить збільшувальне скло на вибір, оскільки демократи в Атланті та по всій країні організовуються навколо цього моменту", – заявив директор із комунікацій кампанії Байдена – Гарріса Майкл Тайлер.

Штаб Байдена також запустить нову телевізійну, цифрову та радіорекламу, яка буде зосереджена на тому, як Трамп загрожує "репродуктивній допомозі, економіці, яка орієнтована на середній клас, і демократії".

Демократи також створюють центри в Атланті та Вілмінгтоні (штат Делавер), щоб у ніч дебатів "піднімати ключові моменти і давати відсіч брехні Дональда Трампа в режимі реального часу".

Водночас медійники стверджують, що Байден, готуючись до дебатів, "зачаївся" у своїй заміській президентській резиденції Кемп-Девід.

Підхід Трампа

Натомість Трамп застосував менш традиційний підхід до підготовки. І замість проведення імітаційних дебатів  зустрічався із законодавцями, щоб обговорити, які питання політики можуть виникнути під час сьогоднішньої розмови.

Водночас республіканець та його союзники готуються до того, щоб відкинути потенційно сильний виступ Байдена в дебатах як фарс. Зокрема, якщо чинний президент переможе у дебатах, вони планують заявити без доказів, що Байден "прийняв якусь невизначену речовину".

Коли президентські вибори у США?

Варто зауважити, що наступний раунд дебатів між політиками відбудеться 10 вересня.

Самі ж президентські вибори заплановані на осінь 2024 року. Згідно з прогнозами, головним кандидатом від демократів стане чинний американський лідер Джо Байден, а від республіканців – колишній глава держави Дональд Трамп. Голоси мають бути офіційно підраховані до 6 січня 2025 року, а на 20 січня заплановано інавгурацію.

Результати грудневого опитування газети NYT та Сієнського коледжу свідчить про те, що в політиків майже однакові відсотки підтримки. Але важливо те, що Трамп випереджає Байдена у п'яти з шести ключових штатів.

Тим часом ЗМІ зазначають, що Росія вже поширює дезінформацію напередодні виборів у Сполучених Штатах Америки цього року. Для цього використовують фейкові акаунти і ботів, щоб завдати шкоди президенту Джо Байдену і його колегам-демократам.

Читайте також:
Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія Верховний суд США частково визнав імунітет Трампа в рамках справи про штурм Капітолія
Байден може вийти з президентських перегонів, якщо на це вплине його найближче оточення, – ЗМІ Байден може вийти з президентських перегонів, якщо на це вплине його найближче оточення, – ЗМІ
Байден не збирається зніматися з президентських перегонів, попри результати дебатів проти Трампа Байден не збирається зніматися з президентських перегонів, попри результати дебатів проти Трампа
Гострі репліки, гучні заяви та обмін образами: У США відбулися перші дебати між Байденом і Трампом Гострі репліки, гучні заяви та обмін образами: У США відбулися перші дебати між Байденом і Трампом