USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10
Втрати орків: 5 4 5 0 9 0 (+1280)
USD
НБУ
40.64
Готівка
41.00
EUR
НБУ
43.69
Готівка
44.10

Радники Трампа представили план припинення війни РФ в Україні, який стосується мирних переговорів із Москвою

А речник Трампа зауважив, що офіційними слід вважати лише заяви, зроблені самим експрезидентом або уповноваженими членами його команди
Трамп
Дональд Трамп
Джерело: відкриті джерела

Два ключові радники експрезидента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа Келлог і Флейц представили йому план припинення війни РФ в Україні. Про це повідомляє Reuters.

Видання пише, що цей план передбачає надання Україні військової допомоги лише тоді, якщо Київ вступить у мирні переговори з Москвою. Такі заходи розробили Кіт Келлог та Фред Флейц – обидва працювали керівниками апарату в Раді національної безпеки Трампа під час його президентства в період 2017–2021 років. 

"США попередять Москву, що будь-яка відмова від переговорів призведе до посилення підтримки України з боку Вашингтона. Основою мирних переговорів буде припинення вогню на актуальній лінії фронту", – заявив генерал-лейтенант у відставці Келлог.

Тим часом, коли радники представили свою стратегію Трампу, колишній президент відреагував на план схвально.

"Не стверджую, що він погодився з цим або погоджувався з кожним словом, але ми були раді отримати зворотній зв’язок", – додав Флейц.

Натомість речник Трампа Стівен Ченг зауважив, що офіційними слід вважати лише заяви, зроблені експрезидентом або членами його команди.

Втім, стратегія, викладена Келлогом та Флейцом, є найбільш детальним планом, розробленим соратниками Трампа, який заявив, що зможе швидко врегулювати війну в Україні, якщо переможе на виборах 5 листопада.

Новини за темою: Розбомбив би Москву, якби Росія напала на Україну за його президентства, – Трамп

Заяви Трампа

Колишній президент США, згідно із соціологією, є фаворитом майбутніх виборів у Штатах. Без сумнівів, у період передвиборчих перегонів Трамп зіткнувся із законодавчими складнощами, однак, за інформацією американських ЗМІ, це жодним чином не вплине на його вступ на посаду президента в разі переобрання.

Як відомо, нещодавно екслідера Сполучених Штатів Америки визнали винним у фальсифікації документів. За даними слідства, Трамп хотів приховати суму, яку виплатив колишній порноактрисі Стормі Деніелс напередодні виборів 2016 року.

Водночас Трамп іноді висловлював скептицизм щодо підтримки Києва, заявляючи, що здатний припинити війну між Росією та Україною протягом 24 годин, пише видання.

Численні заяви Трампа про те, що він зможе закінчити війну в Україні за 24 години, а також його небажання продовжувати військову допомогу Києву, вказували на те, що можливий майбутній склад Білого дому може відмовитися від підтримки України, писали західні журналісти.

Читайте також:
В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств В Україні дозволили збільшувати бронь від мобілізації для чиновників і працівників держпідприємств
Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав Росія вдарила по аеродрому в Миргороді, де стояли непрацюючі літаки Су-27, на яких вже давно ніхто не літав
Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО Під прикриттям перук: В Одесі діяла агентурна група ФСБ, яка, використовуючи накладні зачіски, розвідувала локації систем ППО
Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені Перші поховання на меморіальному кладовищі можуть розпочатися вже цієї осені