USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25
Втрати орків: 4 8 5 4 3 0 (+1400)
USD
НБУ
39.62
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.25

Україна наздогнала РФ за кількістю далекобійних дронів і планує розширити ринок РЕБ, – Федоров

В Україні на сьогодні є до десяти виробників, які виробляють дальні дрони-камікадзе
Українські дрони-камікадзе

Українські дрони. Фото ілюстративне

Джерело: скріншот

Україні вдалося встановити паритет із Росією за кількістю далекобійних дронів-камікадзе. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров у подкасті "Слон".

За його словами, в Україні на сьогодні є до десяти виробників, які виробляють дальні дрони-камікадзе.

Також він наголосив, що виробництво безпілотників дальнього радіусу дії обмежується лише фінансуванням. Але виробництво продовжує масштабуватися.

"Можна виробляти тисячі цих дронів. Уже вироблено тисячі, майже кожен день десь горить на території Росії. І це можна масштабувати. За пів року ми наздогнали (Росію, – ред.) за кількістю. Росія повинна розуміти, що ми будемо далі масштабуватися, і ми тільки почали", – заявив глава Мінцифри.

Новини за темою: Держава закуповуватиме дрони іноземних виробників через систему Prozorro

Крім того, Федоров анонсував появу поліпшеної версії морського дрона MAGURA. Як сказав міністр, у 2024 році очікується "новий технологічний стрибок" у розробці.

Ба більше, він наголосив, що Україна має намір розширити ринок засобів радіоелектронної боротьби за прикладом, як це було з дронами.

Міністр вважає, що в України є амбіції перевести виробництво РЕБ на ринкові рейки і відкрити його для підприємців.

"РЕБ приєднали до дронової нормативки, щоб у компаній була маржинальність, щоб було легше укладати договори", – пояснив він.

Також міністр цифрової трансформації допустив створення окремої бригади з РЕБ.

Нагадаємо, ми писали, що у Глобинській громаді, що на Полтавщині, з осені минулого року налагодили виробництво FPV дронів із використанням 3D-принтера. Нині працюють два таких апарати, за допомогою яких вдалося створити 250 дронів.

Раніше повідомлялося, що безпілотник, який використовувався для атаки по нафтобазі у Санкт-Петербурзі 18 січня, був виготовлений в Україні. Перш ніж досягти цілі, він пролетів 1250 кілометрів.

Читайте також:
Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові Волонтери, які поїхали у Вовчанськ, зникли. У поліції припускають, що їх розстріляли російські військові
Більшість українських біженців готові повернутися з Європи додому, – опитування Більшість українських біженців готові повернутися з Європи додому, – опитування
Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого
Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу Українським підприємствам бракує спеціалістів – дослідники стверджують, що війна забирає робочу силу