USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 9 7 1 0 (+980)
USD
НБУ
39.38
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.32
Готівка
42.95

Держава закуповуватиме дрони іноземних виробників через систему Prozorro

Інформація щодо строків та місць поставок буде закритою для широкого загалу
Дрон
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Тепер держава закуповуватиме дрони іноземних виробників через систему Prozorro. Відповідну постанову підтримав Кабінет міністрів України. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, Кабмін підтримав постанову, яка стосується постачальників масових дронів іноземних виробників, таких як Mavic, Autel та Matrice.

"Надаємо цим продавцям рівні умови для доступу до державних контрактів, і завдяки конкуренції можна буде знижувати вартість. Закупівлі будуть швидкими та за вигідними цінами", – зазначив Федоров.

Уся чутлива інформація, така як строки та місця поставок, буде закритою для широкого загалу. Так цими даними не зможе скористатися ворог.

Як буде відбуватись процес?

Замовник, який хоче придбати дрон, має виставити на Prozorro оголошення-рамку з описом потрібного безпілотника. У цій рамці зможуть зареєструватися продавці, а потім вони отримають інформацію про строки, місце поставки та інші дані, необхідні для закупівлі.

"Далі буде аукціон, а переможе продавець, який надасть найвигіднішу пропозицію", – пояснив Федоров.

Раніше уряд підтримав постанову, що стосується маржинальності дронів, які держава закуповує для Сил оборони. Тепер виробники мають уточнювати, як розраховували ціни, якщо прибуток перевищує 25%.

Читайте також:
Міністр юстиції пояснив, чому Україна досі не оголосила стан війни Міністр юстиції пояснив, чому Україна досі не оголосила стан війни
Україна створює мережу секретних підприємств з виробництва зброї, – ЗМІ Україна створює мережу секретних підприємств з виробництва зброї, – ЗМІ
9 травня є одним з найменш популярних свят в Україні, – опитування 9 травня є одним з найменш популярних свят в Україні, – опитування
У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України У Словаччині фіксують зростання незаконних перетинів кордону чоловіками з України