USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40
Втрати росіян: 6 5 0 6 4 0 (+1470)
USD
НБУ
41.21
Готівка
41.45
EUR
НБУ
45.96
Готівка
46.40

Ухилення від мобілізації: На Волині працівниця ТЦК отримала штраф за 600 доларів хабаря

За скоєне посадовиці призначили 42 500 гривень штрафу
ТЦК штрафи
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Нововолинський міський суд, що на Волині, виніс вирок 42-річній співробітниці ТЦК за вимагання та отримання 600 доларів хабаря за продовження бронювання трьом військовозобов’язаним працівникам державного підприємства. За скоєне їй призначили 42 500 гривень штрафу, йдеться у вироку суду.

Повідомляється, що ще в червні інженерка з кадрів державного підприємства "Дирекція по будівництву обʼєктів" надіслала у Володимир-Волинський військкомат документи щодо продовження бронювання трьох працівників призовного віку.

Згодом їй зателефонували та сказали, що документи оформлені неправильно. Тому жінка зустрілася з працівницею ТЦК Ніною Марчук, яка під час розмови запропонувала за 600 доларів оформити чоловікам відстрочку на пів року.

А ще й пригрозила, що у разі відмови, співробітників підприємства мобілізують.

"Суддя визнав Ніну Марчук винною в зловживанні впливом службовою особою й призначив 42 500 гривень штрафу. Рішення ще можна оскаржити в апеляційному суді", – йдеться в повідомленні.

До речі, ZAXID.NET писав, що у викритті хабарниці допоміг її начальник, якому стало відомо про незаконні дії підлеглої.

Новини за темою: Схеми для ухилянтів: СБУ оголосила нову підозру очільнику Бучанського ТЦК

Нагадаємо, на Рівненщині староста округу й правоохоронець, які організували заробіток на ухилянтах, отримали підозру. Свої послуги ділки оцінювали в середньому в 100 тисяч гривень.

Читайте також:
Сервіс рекрутингу у застосунку Сервіс рекрутингу у застосунку "Резерв+" запуститься у жовтні
ТЦК приходить на металургійні заводи і мобілізує працівників, – президент ТЦК приходить на металургійні заводи і мобілізує працівників, – президент "Укрметалургпрому"
Відстрочка від мобілізації діє упродовж трьох місяців на період воєнного стану. Що робити далі Відстрочка від мобілізації діє упродовж трьох місяців на період воєнного стану. Що робити далі
Ексзаступнику міністра енергетики та ексдиректору Ексзаступнику міністра енергетики та ексдиректору "Укрвугілля" визначили запобіжний захід