USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Туреччині мітингарі атакували авіабазу США

Щоб розігнати протестувальників поліція і спецназ застосували перцевий балончик та водомети
Туреччина сутички_5
Протести біля авіабази
Джерело: відкриті джерела

Авіабазу Сполучених Штатів Америки Інджирлік, яка розташована в місті Адана Туреччини, атакували протестувальники. Мітингарі намагалися проникнути на територію авіабази, пише видання NTV.

Організатором протесту виявився фонд гуманітарної допомоги "Права і свободи людини". Компанія організувала демонстрацію протесту перед авіабазою, де дислокуються 39-е командування крила ВПС США і 10-е командування танкової бази ВПС Туреччини.

"Правоохоронцям довелося перекрити вулиці й проспекти навколо бази. Поліцейські дозволили мітингувальникам провести протест у спеціально відведеному місці. Втім, через деякий час колона наблизилась до авіабази, а частина групи спробувала проникнути на її територію", - йдеться у повідомленні.

Щоб розігнати протестувальників поліція і спецназ застосували перцевий балончик та водомети.

Що відомо про Інджирлік?

Інджирлік - американська авіабаза загальною площею 1335 га, розташована в районі Інджирлік міста Адана в Туреччині. Військова база знаходиться серед міських районів з населенням 1,7 мільйона осіб за 10 км від центру міста, та за 32 км від узбережжя Середземного моря.

Основними користувачами авіабази є ВПС США та ВПС Туреччини, базою також користуються Королівські повітряні сили Великої Британії, Королівські військово-повітряні сили Саудівської Аравії та військово-повітряні сили інших країн-союзників.

Новини за темою: Туреччина розпочала переговори з ХАМАСом щодо звільнення полонених

Авіабаза Інджирлік є основною базою для 10 крила (Ana Jet Üs або AJÜ) 2-го командування (Hava Kuvvet Komutanlığı) турецьких ВПС (Türk Hava Kuvvetleri). Інші крила цього командування знаходяться на авіабазах Мерзифон (LTAP), Малатья/Erhaç (LTAT) та Діярбакир (LTCC).

Відомо, що на базі зберігається тактична ядерна зброя США.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg
США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі США підвищують мита на імпорт товарів з Китаю: Обмеження зачеплять й електромобілі