USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

У Тбілісі під час протестів проти закону про "іноагентів" побили лідерів опозиції

Напередодні на акції правоохоронці затримали 63 мітингарів
Хабеішвілі
Побитий опозиціонер Леван Хабеішвілі
Джерело: Эхо Кавказа

На акції протесту проти закону про "іноагентів" в Тбілісі силовики побили голову найбільшої опозиційної партії Грузії "Єдиного національного руху" Левана Хабеішвілі та лідера політичного об'єднання "Громадяни" Алеко Елісашвілі. Про це повідомляє "Ехо Кавказа".

Видання пише, що в соцмережах ширяться світлини з наслідками від побиття опозиціонерів. Зокрема телекомпанія Formula опублікувала фото Хабеішвілі зі слідами побоїв на обличчі. Чоловік має травми в щелепно-лицьовій частині.

Натомість сам Хабеішвілі з клініки поширив відеозвернення, де сказав, що в нього "нічого не болить".

"Око пройде, тіло і все пройде, боротьба з путіністами має тривати", – зазначив опозиціонер.

Крім того, від рук силовиків постраждав і лідер політичного об'єднання "Громадяни" Алеко Елісашвілі. Протестувальника кинули на землю після того як він підійшов до поліцейських.

"Мене теж потягли, але, коли я побачив фотографію Левана... Неважливо, яку партію я представляю, не можна так поводитися з депутатом і поводитися з ним, як із собакою", – додав Елісашвілі.

А до того силовики намагалися напасти на лідера партії "Стратегія Агмашенебелі" Георгія Вашадзе.

Тим часом в МВС Грузії повідомили, що за фактами дрібного хуліганства та непокори законним вимогам міліції на акції на проспекті Руставелі силовики затримали 63 особи.

Новини за темою: Для "нормалізації відносин" Грузія має випустити з в'язниці Міхеїла Саакашвілі, – Арахамія

Що відбувається в Тбілісі?

Два тижні тому грузинський парламент ухвалив у першому читанні законопроєкт про "іноземних агентів", який грузинська опозиція називає проросійським. І справді, у РФ існує такий закон, за допомогою якого путінський режим придушує права інакомислячих.

Це викликало неабияке обурення серед громадян Грузії, які виявилися незгодні з владою. Дії парламенту викликали хвилю протестів у Тбілісі. Учасники акцій закликають не голосувати за закон у другому читанні.

А у вівторок, 30 квітня, протестувальники вкотре вийшли до стін парламенту. Правоохоронці фіксували сутички, а поліція застосувала спецзасоби.

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі вже заявила, що ветує закон, якщо його схвалить парламент. Напередодні Зурабішвілі через Facebook звернулася до Міністерства внутрішніх справ з вимогою не вдаватися до насильства проти мітингарів у Тбілісі.

Європарламент же ухвалив резолюцію щодо скандального закону про "іноагентів", який ухвалили в Грузії в першому читанні. Європейські парламентарі вважають, що закон може стати каменем спотикання на шляху Грузії в європейську сім'ю.

Читайте також:
В Албанії протестувальники закидали коктейлями Молотова будівлю уряду та мерії В Албанії протестувальники закидали коктейлями Молотова будівлю уряду та мерії
ЄС готує обмеження для Грузії після ухвалення закону про ЄС готує обмеження для Грузії після ухвалення закону про "іноагентів"
Спікер парламенту Грузії підписав закон про Спікер парламенту Грузії підписав закон про "іноагентів"
У Грузії відмовляються підкорятися закону про У Грузії відмовляються підкорятися закону про "іноагентів". Там вже анонсували новий масштабний протест