USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95
Втрати орків: 4 7 0 8 7 0 (+1030)
USD
НБУ
39.52
Готівка
39.90
EUR
НБУ
42.36
Готівка
42.95

У Сінгапурі змішують російську нафту та перепродають по всьому світу, – Bloomberg

Країна не забороняла імпорт російської нафти чи нафтопродуктів
російська нафта
Джерело: відкриті джерела

У грудні до Сінгапура стрімко зросло постачання російської нафти та попит на резервуари для зберігання нафти, повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела.

Так, джерела розповіли, що резервуари розкуповують через зростання інтересу та прибутків від змішування постачання дешевого палива з Росії з постачаннями з інших джерел. Такі дії можуть допомогти приховати походження вантажів.

Сінгапур не забороняв імпорт російської нафти чи нафтопродуктів, хоча фінансовим установам у країні заборонено фінансувати або мати справу з російськими товарами та компаніями.

Як пише видання, західні країни після повномасштабного вторгнення Росії в Україну обмежили постачання російської нафти. Натомість партії нафти все частіше потрапляють до центрів змішування та перерозподілу у Сінгапурі та Об'єднаних Арабських Еміратах, де їх перепаковують та реекспортують по всьому світу.

"Ми спостерігали збільшення кількості запитів щодо короткострокового/спотового зберігання в період до грудня", – сказав представник фірми зі зберігання нафти Advario Asia Pacific Pte. Там додали, що спершу перевіряють, звідки везуть продукцію, щоб переконатися в дотриманні російських санкцій.

Зазначимо, що експорт російської нафти впав на 200 тис. барелів на добу у грудні до 7,8 млн барелів на добу, оскільки постачання сирої нафти до Євросоюзу скоротилося після набуття чинності ембарго ЄС на сиру нафту та обмеження цін G7. 

Читайте також:
Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес, – Зеленський Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес, – Зеленський
Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину Хімічна зброя проти України: США підтвердили використання РФ забороненої хімічної речовини хлорпікрину
Литовські компанії експортували до Росії товари військового призначення щонайменше на 130 млн євро, – розслідування Литовські компанії експортували до Росії товари військового призначення щонайменше на 130 млн євро, – розслідування
Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики Уряд США дозволив проводити розрахунки з російськими банками. Тимчасове послаблення стосується сфери енергетики