USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 7 4 7 0 (+1320)
USD
НБУ
39.60
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.00

Що буде з цінами на нафту у 2023 році: Прогноз Morgan Stanley

Банк прогнозує перебої з постачанням російської нафти
нафта
Джерело: відкриті джерела

Один із найбільших світових банків Morgan Stanley очікує, що ситуація на ринку нафти зміниться у третьому та четвертому кварталах 2023 року. Цьому сприятиме відновлення попиту, викликане серед інших чинників відкриттям Китаєм своїх кордонів, повідомляє Reuters.

"Ми бачимо, що ринок нафти прийде в рівновагу у другому кварталі і стане жорстким у третьому та четвертому кварталах, що підтримає вищі ціни наприкінці цього року", – йдеться у прогнозі банку.

Morgan Stanley очікує, що ціни на нафту Brent у першому кварталі залишаться в діапазоні близько 80–85 доларів за барель, а до кінця року ціни досягнуть 110 доларів за барель. Банк зазначив, що "стеля пропозиції не за горами, а запаси відверто низькі".

Еталонна нафта марки Brent торгувалася близько 83-х доларів за барель у четвер, 12 січня.

"Ми прогнозуємо зростання попиту на нафту в Китаї через "повторне відкриття" на рівні близько 1 млн барелів на добу, яке реалізовуватиметься поступово протягом року", – заявили в банку.

Новини за темою: Експорт російської нафти морським шляхом знизився на 22%, – WSJ

Китай скасував свої суворі заходи щодо боротьби з COVID-19, знявши блокування, скасувавши карантин і припинивши регулярне тестування.

Тим часом з 5 лютого "Велика сімка" запровадить граничні ціни на російські нафтопродукти, щоб ще більше скоротити доходи Москви від експорту енергоносіїв та її можливості фінансувати своє вторгнення в Україну.

Morgan Stanley прогнозує перебої з постачанням російської нафти на рівні "1 млн барелів на добу порівняно з поточними рівнями" через цінові обмеження.

Банк Barclays заявив раніше, що погіршення світової виробничої активності може створити ризик зниження його поточного прогнозу ціни Brent у 98 доларів за барель на 2023 рік.

Читайте також:
На 8% зросли торік заробітки лідерів енергетичного сектора України. А половина компаній, що потрапили в топ, – державні На 8% зросли торік заробітки лідерів енергетичного сектора України. А половина компаній, що потрапили в топ, – державні
Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції Росія може створити екологічну катастрофу в Балтійському морі, – МЗС Швеції
"Дочка" Auchan продала свої активи у РФ
Mastercard приєднається до програми українського кешбеку Mastercard приєднається до програми українського кешбеку