USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У Швейцарії на висоті понад 2 км викрали скриньку для пожертвувань

Скриньку знайшли розбитою і порожньою
скринька_1
Пограбована скринька
Джерело: BBC

У Швейцарії альпіністи піднялися на висоту понад 2 км, перетнули ущелини на вузьких сталевих тросах та пограбували скриньку для пожертвувань. Скелелазний маршрут, який подолали злодії-альпіністи, є одним із найскладніших маршрутів країни на перевалі Геммі, повідомляє BBC.

Скринька розташована на висоті 2 тис. 350 метрів й належить місцевому клубу скелелазіння, який підтримує маршрут на перевалі. Днями її знайшли розбитою та порожньою.

"У ящику, ймовірно, було 400–500 швейцарських франків (420–520 євро, – ред.). Маршрут класифікується як найскладніший та включає сходження, а також підйом по драбинах, прикручених до вертикальної скелі, і проходження ущелин на вузьких сталевих тросах. Скринька для пожертв була доступна лише найдосвідченішим альпіністам", – розповів гірський гід та член клубу Річард Верлен.

Альпіністи на горі

Джерело: BBC

До того ж злодії-альпіністи мали необхідні інструменти, аби зламати скриньку для пожертвувань.

А нині через сприятливі погодні умови на вершину здіймаються чимало альпіністів, тому визначити, хто вкрав гроші, майже неможливо.

Погроми у Швейцарії

На початку липня у швейцарському місті Лозанна поліція заарештувала семеро людей за вандалізм, влаштований за прикладом погромів у Франції. На відновлення порядку спрямували близько півсотні поліцейських, поінформувало АР.

Так, загалом у заворушеннях брали участь понад сотня молодих людей, які зібралися в центрі Лозанни у франкомовній частині Швейцарії.

"Серед заарештованих учасників заворушень шість осіб були неповнолітніми, п'ятеро – з іноземним громадянством. Правоохоронні органи Лозанни розпочали розслідування, нагляд здійснює Прокуратура кантону У. Всього розбили кілька вітрин магазинів, особливо в районі Флон і на вулиці Рю де Женев", – йшлося у повідомленні.

Новини за темою: США та Швейцарія виготовляють найбільше компонентів зброї РФ, яку вона використовує для війни проти України
Читайте також:
Що відомо про переможця Що відомо про переможця "Євробачення-2024" Nemo, який представляє себе небінарною особою
Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії
Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів Парламентський комітет Швейцарії підтримав виділення Україні 5,5 млрд доларів
Швейцарія відкрила перше кримінальне провадження за обхід санкцій проти Росії, – FT Швейцарія відкрила перше кримінальне провадження за обхід санкцій проти Росії, – FT