USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 3 9 3 0 (+950)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

У сестри Коломойського знайшли замок у Франції та апартаменти навпроти Ейфелевої вежі: Розслідування

Паризьку нерухомість родина Коломойського придбала 2018 року
Коломойський
Джерело: РБК-Україна
Журналісти-розслідувачі знайшли в сестри бізнесмена Ігоря Коломойського апартаменти навпроти Ейфелевої вежі в Парижі, а також замок, зведений у ХV столітті, поблизу французького берега Женевського озера.

Про це йдеться в розслідуванні журналістів "Схеми" ("Радіо Свобода") та Scanner Project.

За даними розслідувачів, майно зареєстроване на французькі компанії, кінцевим бенефіціарним власником яких є сестра Ігоря Коломойського Лариса Черток.

Як зазначається, на французьку компанію Beethoven VI, якою сестра Коломойського володіє через фірму з Монако Beethoven Holding, записані два паркомісця в Парижі й апартаменти на шостому поверсі будинку на 1 Rue Beethoven.

За цією самою адресою (1 Rue Beethoven) інша французька компанія – Beethoven ІІІ володіє квартирою на третьому поверсі, а також чотирма апартаментами та двома підвалами. Засновником компанії є та сама монакська фірма Beethoven Holding Лариси Черток. Нерухомість розташована поруч з історичними садами Трокадеро, а навпроти, через річку Сена, височіє Ейфелева вежа.

За даними розслідувачів, паризьку нерухомість родина Коломойського придбала 2018 року.

Окрім того, за даними" Схем", у селищі Люллі, що за 10 кілометрів від Женевського озера, Лариса Черток володіє замком Буффавен (Château de Buffavens). Цей замок зведений у ХV столітті.

Як зазначається, до осені 2014 року замок був власністю Оксани Палиці – дружини Ігоря Палиці, соратника Коломойського.

Журналісти "Схем" повідомили, що надіслали запитання Ігорю Коломойському щодо походження коштів у його сестри для придбання нововиявленої нерухомості у Франції, однак відповідей не отримали.

Читайте також:
У світовому рейтингу мільярдерів від Forbes залишилися пʼять українців. Коломойського в списках немає У світовому рейтингу мільярдерів від Forbes залишилися пʼять українців. Коломойського в списках немає
НАБУ оголосило в розшук бізнес-партнера Коломойського НАБУ оголосило в розшук бізнес-партнера Коломойського
Коломойський залишився під вартою, але суд зменшив заставу з 3,9 до 2,65 млрд гривень Коломойський залишився під вартою, але суд зменшив заставу з 3,9 до 2,65 млрд гривень
Суд дозволив ПриватБанку вилучити 245 підконтрольних Коломойському АЗС Суд дозволив ПриватБанку вилучити 245 підконтрольних Коломойському АЗС