USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

У Румунії біля кордону з Україною виявили схожі на дрон уламки

За даними місцевих ЗМІ, це був російський безпілотник
Румунія
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Міноборони Румунії підтвердило, що 28 березня увечері на сільськогосподарських угіддях на острові Велика Браїла були ідентифіковані фрагменти, які, ймовірно, походять від літального апарату.

Зазначається, що фрагменти можуть походити від дрона, який знайшли у сільській місцевості в населеному пункті Інсула-Маре.

"Міністерство національної оборони розслідує інцидент разом зі спеціалізованими структурами національної оборони, громадського порядку та системи національної безпеки", – йдеться у повідомленні відомства.

Що пишуть у ЗМІ?

Місцеве видання debraila.ro оприлюднило зображення місця падіння дрона, яке сталося близько 22-ї години.

Як пише Sky News із посиланням на Міноборони Румунії, ферма розташована недалеко від річки Дунай, яка розділяє Україну та Румунію на південно-західному краю України.

Декілька армійських пошукових груп скерували на острів Велика Браїла для проведення розслідування.

Повідомляється, що місцеві жителі чули "дивні звуки" і поділилися кадрами, на яких видно, як дрон падає з неба.

За даними джерел CNN Antena 3, знайдений безпілотник, ймовірно, російського походження і мав бути направлений на українські порти на Дунаї. Журналісти припускають, що у дрона вийшла з ладу система наведення GPS.

Зазначимо, що країна-агресор Російська Федерація цієї ночі завдала чергового масованого удару по мирних містах України. Як завжди, ціллю вбивчого заліза стали об'єкти критичної інфраструктури. Є влучання, пошкодження та руйнування критичної інфраструктури в ряді областей.

Читайте також:
Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела Кількість російських дронів на фронті за останні три місяці збільшилася щонайменше вдвічі, – джерела
Серед біженців з України Румунія виявила шпигунів РФ Серед біженців з України Румунія виявила шпигунів РФ
Навчально-тренувальний центр ЗАЕС атакував БпЛА, – МАГАТЕ Навчально-тренувальний центр ЗАЕС атакував БпЛА, – МАГАТЕ
Росія не може належним чином захиститися від атак українських дронів і створює мобільні вогневі групи, – ISW Росія не може належним чином захиститися від атак українських дронів і створює мобільні вогневі групи, – ISW