USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00
Втрати орків: 4 6 5 0 5 4 (+1124)
USD
НБУ
39.67
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.52
Готівка
43.00

Атакували "Шахедами" та ракетами: Росіяни цієї ночі вдарили по об'єктах критичної інфраструктури в низці областей

На жаль, є влучання, пошкодження та руйнування критичної інфраструктури в ряді областей
Ракета
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Країна-агресор Російська Федерація цієї ночі завдала чергового масованого удару по мирних містах України. Як завжди, ціллю вбивчого заліза стали об'єкти критичної інфраструктури. На жаль, є влучання, пошкодження та руйнування критичної інфраструктури в ряді областей.

UWN розповідає, що відомо.

Дніпропетровщина

В ОВА кажуть, що пошкоджень зазнали кілька енергетичних об'єктів – у Дніпровському, Криворізькому та Кам'янському районах. На одному з них постраждав чоловік. 

Попри нічну атаку, вже на ранок в області вдалося повернути електропостачання в оселі місцевих мешканців. Увімкнули людям і воду там, де були перебої. 

Черкащина

Також є влучання по об'єкту енергетичної інфраструктури і на Черкащині.

"Почну з найголовнішого: люди не постраждали. Утім маємо і ракетні влучення по об'єкту енергоінфраструктури. Усі служби на місцях. Роботи з ліквідації наслідків тривають", – констатував очільник ОВА Табурець.

Львівщина

А от на Львівщині уламки ворожої зброї пошкодили обʼєкт критичної інфраструктури. На щастя, обійшлося без загиблих та травмованих, зазначають в ОВА

Системи життєзабезпечення Львівської області працюють у штатному режимі.

Прикарпаття

У ніч проти 29 березня російських атак зазнала, зокрема, територія Івано-Франківської області. Там під ударом опинився об'єкт критичної інфраструктури, говорять в ОВА.

Що кажуть енергетики?

В "Укренерго" поінформували, що внаслідок удару з боку РФ пошкоджень зазнали теплові гідроелектростанції у Центральному та Західних регіонах. А міністр енергетики Герман Галущенко наголошує, що ціллю атаки дронами та ракетами були, зокрема, об’єкти генерації електроенергії.

Постраждали і об'єкти Нафтогаз

До того ж, вночі Росія здійснила чергову атаку на обʼєкти компанії "Нафтогаз", проте обійшлось без серйозних пошкоджень. 

Ще додамо

Оборонці неба говорять, що росіяни випустили по Україні шість десятків безпілотників, три аеробалістичні ракети, дві балістичні ракети, дев’ять керованих авіаційних ракет Х-59, чотири крилаті ракети "Іскандер-К", а також понад два десятки крилатих ракет Х-101/Х-555. 

Щонайменше 84 повітряні сили знищили українські захисники.

У ДСНС кажуть, що окрім енергетики зруйновано близько 10 приватних будинків, а ще десятки – пошкоджені. Водночас представники служби також уточнили, що по медичну допомогу одразу після ударів звернулися шість людей, серед яких – дитина. 

Українська енергетика – головна ціль РФ

На жаль, вже понад два роки українська енергетика є однією з головних цілей ворога. Росіяни намагаються поцілити в підстанції, ТЕС, ГЕС та інші об'єкти критичної інфраструктури. 

Так, до прикладу, 22 березня РФ завдала ударів по ДніпроГЕС. У станцію було щонайменше вісім влучань, зокрема пошкоджено опору та підкранові балки ДніпроГЕС. Після такого удару ГЕС-2 певний період не зможе працювати або функціонуватиме в обмеженому режимі, зазначали енергетики. 

Підраховані й збитки. Вже відомо, що Україна втратила ще близько 20% регулюючих потужностей унаслідок російських ударів по ДніпроГЕС. 

Читайте також:
На фронті загинув український журналіст Андрій Топчій На фронті загинув український журналіст Андрій Топчій
Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено Ворог атакував енергетичну інфраструктуру України у кількох областях: Є пошкодження обладнання. Оновлено
У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах У Львівській області співробітники ТЦК будуть чергувати на блокпостах
Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів Канада виділить 2,3 млн доларів на виробництво українських дронів