USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У російському СІЗО помер українець Демченко, йому закидали "шпигунство"

Віктор Демченко народився і проживав у місті Моспине біля Донецька
санкції
Джерело: відкриті джерела

У російському слідчому ізоляторі помер громадянин України Віктор Демченко. Російський режим звинувачував його у "шпигунстві". Про це повідомило товариство "Меморіал" та російські пропагандистські ЗМІ.

За даними товариства "Меморіал", в картотеці російського суду з'явилася інформація про припинення справи у зв'язку зі смертю Демченка, якого росіяни утримували в СІЗО Ростовської області. Водночас російські державні пропагандистські ЗМІ повідомили з посиланням на "джерела у правоохоронних органах", що Демченко нібито помер в тюремній лікарні від інсульту ще 31 грудня.

Віктор Демченко народився і проживав у місті Моспине біля Донецька, яке з 2014 року перебуває під окупацією РФ. Його російський режим звинуватив у "шпигунстві" та "участі в терористичній спільноті". Однак інших деталей справи у публічному просторі немає.

Ще до повномасштабного вторгнення РФ в Україну у російському полоні перебували десятки українців, переважно мешканці окупованих територій. Після повномасштабного вторгнення росіяни продовжили практику терору та викрадень українських громадян.

Нагадаємо, у Криму за останні кілька років відкрили три СІЗО, де Росія утримує політичних в'язнів. У цих СІЗО утримують не тільки кримських політичних в'язнів, але й людей, викрадених з півдня України.

1 листопада минулого року так званий "суд" терористичного угруповання "ДНР" засудив трьох українських військових. До довічного ув'язнення – начальника служби радіаційного, хімічного та біологічного захисту Олега Колмичевського. 30 років за ґратами отримали двоє бійців 56-ї ОМПБр – гранатометник Дмитро Добровольський та навідник Олександр Ромашин.

14 червня в російському Ростові-на-Дону відбулося перше засідання у справі про "причетність до терористичної організації" та "участі в акціях з повалення російської влади в Донецькій області". Судили 24 громадян України – всі вони діючі або колишні військовослужбовці полку "Азов" Національної гвардії України. 

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат