USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У російській Держдумі взялися спростовувати заяви, що Росгвардія керуватиме ПВК "Вагнер"

Остаточна доля ПВК "Вагнер" як організації, її активів і персоналу, які ще залишилися, на думку аналітиків, наразі невідома
Малі Вагнер

ПВК "Вагнер"

Джерело: відкриті джерела

Чиновник російської Держдуми спробував спростувати поточні заяви про те, що Росгвардія структурно поглине приватну військову компанію ПВК "Вагнер", а не буде індивідуально набирати колишніх співробітників терористів. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, голова комітету Держдуми РФ з інформаційної політики Олександр Хінштейн 1 листопада спростував заяву про те, що приватна військова компанія ПВК "Вагнер" структурно інтегрована в Росгвардію як ПВК і набирає персонал для Росгвардії. 

"Індивідуальні контракти з Росгвардією можуть укладати тільки колишні вагнерівці, а не вся ПВК, і що Росгвардія не може структурно поглинати ПВК. Ймовірно, Хінштейн відповідав на заяву інструктора "Вагнера", відомого під псевдонімом "Брест", який казав, що компанія офіційно стане частиною Росгвардії. Заперечення Хінштейна суперечить попереднім заявам Росії про те, що Росгвардія дозволяла особовому складу ПВК "Вагнер" підписувати індивідуальні та групові угоди з Росгвардією "як гарантію того, що угоди не будуть "розірвані", – зазначено в звіті.

Заяви Хінштейна також суперечать словам командувача силами спецназу "Ахмат" Апті Алаудінова про те, що колишні вагнерівці приєднуються до сил Росгвардії "Ахмат", щоб слідувати за своїми екскомандирами.

Натомість російські джерела, за інформацією аналітиків, повідомили, що колишні співробітники "Вагнера" створили власний загін "Камертон", підпорядкований спецназу "Ахмата", який незабаром розгорнуть на невизначену лінію фронту в Україні.

Новини за темою: "Вагнер" знову може стати серйозною загрозою для України, – ISW

Тож, як вважають експерти, доля ПВК "Вагнер" як організації, її активів і персоналу, які ще залишилися, наразі невідома. Ексбойовик "Вагнера" також розповів російському опозиційному виданню "Верстка", що колишні терористи зараз розриваються між підписанням контрактів з Міноборони Росії чи Росгвардією чи поверненням до цивільного життя.

Що передувало?

Днями стало відомо, що приватна військова компанія "Вагнер" переходить в управління Росгвардії. Відтак організація офіційно стає підрозділом військового формування Російської Федерації – у Пермі вже почали набирати добровольців на службу, писали росЗМІ.

"Всіх співробітників попросили укласти індивідуальний контракт, інакше вони будуть допрацьовувати на нинішніх умовах. Вся структура групи "Вагнера", порядок роботи, командири залишаються такими ж", – йшлося в повідомленні.

Крім того, вагнерівці заявили про будівництво бази в зоні "спеціальної військової операції", тобто зоні російської агресії в Україні. Як стверджує ПВК, найманці готуються до "роботи на "ближньому" за шість місяців. Ймовірно, мається на увазі фронт в Україні.

Раніше

Приватна військова компанія "Вагнер" більше не існуватиме як квазінезалежна структура після майже достовірного вбивства її ватажка Євгена Пригожина, засновника Дмитра Уткіна та керівника служби логістики та безпеки Валерія Чекалова. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за двадцяті числа серпня.

"Смерть центрального керівництва ПВК "Вагнер" підриває її здатність переломити наслідки кампанії Кремля і Міністерства оборони РФ, спрямованої на ослаблення, підпорядкування і знищення організації після збройного заколоту 24 червня", – писали аналітики. 

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням