USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

ПВК "Вагнер" переходить під керівництво Росгвардії, а в Пермі вже набирають добровольців, – росЗМІ

З усіма, хто захоче стати учасником формування, укладуть контракти
вагнерівці

ПВК "Вагнер"

Джерело: відкриті джерела

Приватна військова компанія "Вагнер" переходить в управління Росгвардії. Відтак організація офіційно стає підрозділом військового формування Російської Федерації – у Пермі вже почали набирати добровольців на службу, пишуть росЗМІ.

"Всіх співробітників попросили укласти індивідуальний контракт, інакше вони будуть допрацьовувати на нинішніх умовах. Вся структура групи "Вагнера", порядок роботи, командири залишаються такими ж", – йдеться в повідомленні.

Крім того, вагнерівці заявили про будівництво бази в зоні "спеціальної військової операції", тобто зоні російської агресії в Україні. Як стверджує ПВК, найманці готуються до "роботи на "ближньому" за шість місяців. Ймовірно, мається на увазі фронт в Україні.

Також у пресслужбі "Вагнера" заявили, що найманців, які перейшли з ПВК до структур під керівництвом Міністерства оборони Росії та інших приватних формувань, назад до лав цієї ПВК не прийматимуть.

"У нас все залишилося, як і раніше, – атрибутика, символіка. Набираємо тих, хто вже має бойовий досвід, у тому числі вже входив до складу ПВК. Єдина відмінність – беремо тільки людей з цивільного життя, не з місць позбавлення волі", – прокоментував представник приватної військової компанії в Пермі.

Новини за темою: "Вагнерівці" планували переворот у Молдові, – Санду

Водночас з усіма, хто захоче стати учасником формування, укладуть контракти. Їх готові підписати з людьми віком від 20 до 55 років. Розмір оплати залежить від місця, в яке спрямують співробітника, він становить від 80 до 240 тисяч рублів.

На каналі пермського представництва пишуть, що стати учасниками ПВК не вийде людям із гепатитом C, ВІЛ, онкологічними захворюваннями, цукровим діабетом, астмою тощо. Повний список протипоказань обіцяють повідомити під час співбесіди.

Що передувало?

Приватна військова компанія "Вагнер" більше не існуватиме як квазінезалежна структура після майже достовірного вбивства її ватажка Євгена Пригожина, засновника Дмитра Уткіна та керівника служби логістики та безпеки Валерія Чекалова. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW) за двадцяті числа серпня.

"Смерть центрального керівництва ПВК "Вагнер" підриває її здатність переломити наслідки кампанії Кремля і Міністерства оборони РФ, спрямованої на ослаблення, підпорядкування і знищення організації після збройного заколоту 24 червня", – писали аналітики. 

Згодом Міноборони Росії створило приватні військові компанії, які вербують нинішніх і колишніх членів "Вагнера", щоб взяти на себе контроль над операціями "Вагнера" за кордоном. За даними російських джерел, Кремль відмовився платити білоруському уряду за розгортання "Вагнера" в Білорусі, а фінансові проблеми вже призвели до скорочення виплат, що змусило бійців "Вагнера" піти у відставку.

Новини за темою: Загибель засновника ПВК "Вагнер" Уткіна може бути інсценуванням спецслужб РФ: Він мав двійників

До того ж у кінці вересня стало відомо, що найманці ПВК "Вагнер" повернулися в Україну для виконання завдань на Бахмутському напрямку, що свідчить про проблему всередині структури. 

Інформацію про повернення вагнерівців на фронт підтверджували як українські, так і російські джерела. При цьому речник Східного угруповання військ Ілля Євлаш підтвердив перекидання в Україну орієнтовно 500 вагнерівців.

"Українські та російські підтвердження щодо дислокації деяких колишніх співробітників групи "Вагнера" в районі Бахмута свідчать про те, що "Вагнеру" важко провести злагоджену реформу навколо нового керівництва", – заявляли аналітики.

Новини за темою: "Вагнер" знову може стати серйозною загрозою для України, – ISW
Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров