USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

У роботі ukr.net стався масштабний збій. Домен заблокований, користувачам недоступні новини і пошта

У компанії повідомили, що звернулися з проханням по допомогу до надзвичайного і повноважного посла України в США Оксани Маркарової
укрнет
Логотип компанії
Джерело: відкриті джерела

Домен UKR.NET із невідомих причин був відключений реєстратором доменних імен. Про це заявили в пресслужбі компанії.

"Сьогодні вночі о 01:35 реєстратор доменних імен Network Solutions раптово і без будь-яких попереджень заблокував домен ukr.net. У результаті інтернет-користувачам стали недоступні стрічка новин UKR.NET та електронна пошта @UKR.NET. Розв'язати проблему через службу підтримки реєстратора не вдалося. Сподіваємось, що зможемо отримати більше інформації та з’ясувати причини й обставини блокування з початком робочого дня офісу американської компанії-реєстратора", – йдеться в повідомленні.

Також у компанії заявили, що звернулися з проханням по допомогу до надзвичайного і повноважного посла України в США Оксани Маркарової.

"Нам прикро, що мільйони українських користувачів, які щодня читають новини на порталі UKR.NET та користуються поштою @UKR.NET, не можуть цього зробити зараз. Робимо все можливе, щоб відновитися. У цьому нам допомагають багато небайдужих людей. Незабаром пошта @UKR.NET і новинна стрічка на порталі UKR.NET знову запрацюють", – впевненні розробники.

Нагадаємо

5 березня надвечір в роботі популярних Facebook, Instagram і Messenger спостерігався масштабний збій. Сервіс Downdetector, який відстежує роботу мережі, казав про численні повідомлення з проблемами в роботі соцмереж.

Варто зазначити, що всі ці додатки належать компанії Meta. Згодом орієнтовно за годину роботу Facebook та Instagram нібито відновили.

Раніше вранці 25 січня українські компанії потрапили під атаку хакерів. Проблеми спостерігалися у ДК "Нафтогаз", "Укрпошти" і не тільки.

Також оператор мобільного зв'язку "Київстар" у зв'язку з масштабною хакерською атакою звернувся до суду з позовом про втручання в роботу мережі.

Тоді начальник управління кібербезпеки Служби безпеки України Ілля Вітюк розповів, що російські хакери проникли в систему "Київстар" принаймні у травні 2022 року і могли викрасти дані абонентів до масштабної атаки 12 грудня 2023 року.

Читайте також:
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот
Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен Військова допомога від США незабаром прибуде в Україну, – Блінкен