USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 2 1 4 0 (+1270)
USD
НБУ
39.53
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.31
Готівка
42.90

Працівник департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції влаштував скандал з бізнесменом у дорогому київському ресторані

Нацполіція офіційно суперечку не коментувала
Віталій Манасян
Віталій Манасян
Джерело: відкриті джерела

Вранці в одному з ресторанів Києва стався конфлікт. Суперечка виникла між бізнесменом Максимом Шкілем і працівником департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Віталієм Манасяном. Подробицями скандалу поділився Шкіль на своїй сторінці у Facebook.

За словами бізнесмена, поліцейський зайняв його столик в ресторані та став погрожувати, зокрема, своєю посадою.

"Ситуація сьогодні: заздалегідь замовив стіл. Приходжу, адміністратори кажуть - за стіл, який ви бронювали, сів інший мужчина. Попри те, що стояв резерв, ми підійшли і ввічливо пояснили, що стіл заброньовано, на що нецензурно почули: "Ви двоє дурнів, тут сидіти буду я (в оригіналі слова були російською мовою, ред.). Після чого відвідувач резерв відкинув і сів за стіл", - розповів Шкіль.

Далі, зазначив бізнесмен, з цим гостем переговорили, однак той почав розповідати, що не встане. Також став погрожувати, окреслюючи перспективу, що може бути з бізнесменом.

"Коли люди за сусіднім столом почали критично обговорювати поведінку цього відвідувача, дівчина, яка сиділа з ним, сказала: "Ви навіть не уявляєте, хто ми...". Розмова закінчилася тим, що нам всім змалювали наше майбутнє і пара з погрозами пішла", - продовжив Шкіль.

Бізнесмен додав, що йому стало цікаво, хто ж цей "герой" ранкової історії. Виявилося, що іншим учасником конфлікту є працівник департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України - Віталій Манасян.

"Працівник поліції, який їздить на Ауді RS 6, снідає в "Гудвайні" (заклад, де виникла суперчка, - ред.) й окреслює перспективу нашого майбутнього, а для тих хто не відразу розділяє його переконання, пояснює більш "літературною українською мовою" з російським діалектом. Можу сказати одне - що це приклад ганьби високого звання поліцейський і таким працівникам не має бути місця в системі правопорядку", - зауважив бізнесмен.

Максим Шкіль

Джерело: відкриті джерела

Продовження конфлікту

Пост Шкіля після публікації в соцмережі набув широкого розголосу та поширення в інформаційному просторі. У коментарях користувачі обурювалися поведінкою правоохоронця і закликали звільнити поліцейського Манасяна.

А вже згодом Шкіль оприлюднив новий допис, де йдеться про нібито реакцію від Нацполіції та звільнення Манасяна.

"Дякую керівництву Міністерства внутрішніх справ та Національної поліції України за швидку реакцію, яка свідчить про те, що така поведінка є недопустима. І не може кидати тінь на високе звання поліцейський, серед яких багато порядних та відданих професії людей", – написав бізнесмен.

Реакція Нацполіції

Додамо, що на офіційних сторінках Національної поліції України та Міністерства внутрішніх справ інцидент не коментували.

Втім, у коментарі "УНІАН" директор Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ Мар'яна Рева повідомила, що працівника департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України Віталія Манасяна звільнено сьогодні, 21 квітня, за рішенням Національної поліції. Адже це питання належить до компетенції саме Нацполіції, а не глави МВС.

"Призначення і звільнення співробітників департаменту стратегічних розслідувань - це компетенція Національної поліції України. Звичайно, міністр бачив те повідомлення, яке поширюється в засобах масової інформації. Зранку було проведене службове розслідування і за цією інформацією звільнено даного працівника", - пояснила Рева.

Раніше ми повідомляли, що головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський наказав провести службову перевірку за фактом переслідування журналіста "Слідство.Інфо" Євгенія Шульгата співробітниками ТЦК. Це сталося після того, як журналіст-розслідувач викрив елітне майно в керівника департаменту кібербезпеки СБУ Іллі Вітюка.

Читайте також:
Гендиректор комунальної корпорації разом зі спільниками розікрав майже 10 млн гривень на ремонті доріг у Києві Гендиректор комунальної корпорації разом зі спільниками розікрав майже 10 млн гривень на ремонті доріг у Києві
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков
Аби отримати комунальну землю, приватне товариство незаконно зареєструвало право власності на голубник, що знаходився на тих землях Аби отримати комунальну землю, приватне товариство незаконно зареєструвало право власності на голубник, що знаходився на тих землях
Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень