USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Повітряних силах спростували інформацію ЗМІ про нібито відмову України від винищувачів F-18 Hornet

Речник Повітряних сил заявив, що між Україною та Австралією взагалі не було угоди щодо постачання цих літаків
F/A-18 Hornet
Ілюстративне фото
Джерело: Вікіпедія

Днями у виданні Australian Financial Review опублікували матеріал про те, що Україна нібито відмовилася від винищувачів F/A-18 Hornet, назвавши їх "сміттям". Речник Повітряних сил Юрій Ігнат заперечив, що Україна взагалі укладала з Австралією угоду щодо передачі винищувачів F/A-18 Hornet.

З чого все почалося

У матеріалі Australian Financial Review йшлося про те, що високопосадовець українських ПС заявив, що Україна не зацікавлена в пропозиції Австралії передати 41 винищувач F/A-18 Hornet, які зняли з озброєння австралійських Збройних сил.

Матеріал Australian Financial Review
Джерело: скріншот

"Ми не хочемо вашого летючого сміття", – сказав співрозмовник видання.

Зазначалося, що ці слова начебто зруйнували угоду про постачання F/A-18, які б інакше "зараз літали над Україною".

У виданні також написали, що, оскільки українці вже почали переговори з урядами США та Західної Європи про постачання F-16, то українські Повітряні сили побоювались не впоратися з двома типами іноземних винищувачів.

В Повітряних силах відреагували

Речник ПС Юрій Ігнат відповів на один із дописів у Facebook, де поширювали матеріал видання. Він заперечив, що Україна взагалі укладала з Австралією угоду щодо передачі винищувачів F/A-18 Hornet.

"Не знаєте – не триндіть!... Ми йдемо по єдиній доступній стежині до західних літаків. Наскільки це можливо!" – написав він.

Раніше ми повідомляли, що Нідерланди починають підготовку перших винищувачів F-16 для передачі Україні.

Читайте також:
Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено Аварія з президентом Ірану: Життя Раїсі під загрозою. Оновлено
ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25 ЗСУ збили над Донеччиною російський Су-25
Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16 Данія анонсувала новий пакет допомоги Україні, до якого увійшли ППО та F-16
Родичі українських екснардепів, суддів та прокурорів володіють нерухомістю у Дубаї на понад 30 млн доларів Родичі українських екснардепів, суддів та прокурорів володіють нерухомістю у Дубаї на понад 30 млн доларів